CMG wordt lid van Radicchio, een mondiaal samenwerkingsverband om te komen tot veilige draadloze e-commerce

Amstelveen, 28 februari 2000 - CMG heeft een intentieverklaring getekend voor deelname aan Radicchio, een mondiaal samenwerkingsverband van een groot aantal bedrijven om te komen tot een dynamische, wereldwijde markt voor veilige draadloze e-commerce en de promotie van een Public Key Infrastructure (PKI) voor draadloze apparatuur en netwerken. CMG is van mening dat standaarden voor PKI noodzakelijk zijn voor het succes van draadloze e-commerce en wil via het lidmaatschap aan Radicchio meewerken aan de totstandkoming hiervan.

Het lidmaatschap van Radicchio sluit aan bij de activiteiten van CMG op het gebied van draadloze diensten. CMG levert onder andere wereldwijd de WAP Service Broker, het centrale onderdeel van Wireless Banking. Met de hulp van WAP is het mogelijk om interactieve en veilige diensten te ontwikkelen voor mobiele Internet-apparatuur.

Gebruikers van WAP-compatibele apparatuur kunnen ongeacht tijdstip en locatie onder meer toegang krijgen tot Wireless Banking services. CMG Finance, een van de marktgespecialiseerde werkmaatschappijen van CMG, levert Wireless Banking ICT-diensten aan financiële dienstverleners, en veiligheid is daarbij een eerste vereiste. "Radicchio sluit aan bij de visie van CMG dat een algemene PKI-standaard noodzakelijk is om Wireless Commerce tot een succes te maken," zegt Rob Blans, Sector Director van CMG Finance. "We zien uit naar het lidmaatschap van Radicchio en het samen met de andere leden tot stand brengen van een veilige, draadloze omgeving."

CMG's Wireless Banking biedt financiële service providers de mogelijkheid hun diensten beschikbaar te maken op 24-uurs basis. Met een WAP-telefoon kunnen gebruikers toegang krijgen tot interactieve diensten, van beursberichten en gepersonaliseerd nieuws tot financiële producten en diensten. Wireless banking biedt banken en financiële instellingen een extra mogelijkheid om de loyaliteit van kun klanten te versterken.

Radicchio
Radicchio is op weg de wereldwijde autoriteit en promotor te worden voor veilige draadloze e-commerce op basis van Public Key Infrastructure (PKI). Tot de leden behoren certificeringsinstituten, mobiele operators, systeemintegrators, producenten van apparatuur, softwarebedrijven, financiële instellingen, credit card-bedrijven en telecommunicatiebedrijven. Radicchio is met steun van Ericsson in september 1999 opgericht door Sonera SmartTrust, GemPlus en EDS. Inmiddels zijn onder andere Schlumberger, Texas Instruments, Lucent, Mastercard International, VeriSign, Visa International en Vodaphone AirTouch tot Radicchio toegetreden.

CMG
CMG is een toonaangevende Europese Services Groep, die zakelijke ICT-diensten levert in de vorm van consultancy, systeemontwikkeling en integratie, software-applicaties en informatieverwerking. CMG is opgericht in 1964 en is internationaal actief vanuit het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Frankrijk en België. CMG implementeert en ondersteunt applicaties voor klanten over de gehele wereld. Tot de Groep behoort ook CMG Telecommunications. Dit is een wereldwijd opererend bedrijfsonderdeel voor mobiele telecommunicatie (waaronder WAP), met supportcentra in Europa, Amerika, Azië en het gebied rond de Stille Oceaan. De Groep is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en Amsterdam.

Het bedrijf levert verder kennis, producten en oplossingen aan de financiële sector, handel, transport en industrie, telecommunicatie-, media-, energie- en nutsbedrijven en overheid. Daarnaast geniet CMG bekendheid als een aanbieder van een groeiend aantal services op het gebied van informatieverwerking en andere beheersdiensten, waaronder salarisverwerking, personeels-informatiesystemen, beheer van call centers en netwerken. op de lange termijn. Meer informatie over CMG kunt u vinden op http://www.cmg.nl.

Deel: ' CMG wordt lid van Radicchio '
Lees ook