PharmaTrust MedCentres krijgen van CNN etiket van spelveranderende technologie

OAKVILLE, Ontario--(BUSINESS WIRE)-- 20100826 --

PharmaTrust MedCentres werden afgelopen weekend door CNN's redactieproducent Nadia Bilchik aangeduid als een industrieveranderende technologie in haar segment over verhalen die overzee plaats vinden. In dit segment dat op zondag 22 augustus werd uitgezonden,werd uitgelegd dat de MedCentres op dezelfde manier een impact op de farmaceutische industrie zouden hebben als ATM-machines de bankwereld gewijzigd hebben.

“We zijn opgewonden over het feit dat CNN de tijd genomen heeft om diep te graven en de verschillen te begrijpen waardoor onze technologie een spelwijziger wordt”, verklaarde Peter Suma, CEO van PharmaTrust. “Onze vroege klanten, partners en wijzelf erkennen de vernieuwende aard van deze technologie en de impact die deze jarenlang op de farmaceutische industrie kan hebben. Daarom zijn wij verheugd om te zien dat deze uiteindelijk wereldwijd erkend wordt.”

De PharmaTrust MedCentres maken gebruik van geavanceerde robotica, scan- en videoconferentietechnologie om personen met een apotheek op een andere plaats te verbinden. Hierbij wordt een digitale scan van een recept genomen en vervolgens het geschikte geneesmiddel afgepast of geselecteerd om dit aan de patiënt te verstrekken. Dit proces wordt op afstand gecontroleerd door de apotheker aan het andere einde van de videoconferentie.

PharmaTrust, een onderneming die in Oakville is gevestigd, opereert sinds 2007 op succesvolle wijze MedCentres op selecte plaatsen in Ontario. Het bedrijf heeft een kantoor in Minneapolis, Minnesota, en heeft onlangs een kantoor in het VK geopend. Het bedrijf zal binnenkort de opening van haar kantoor in Chicago en een gegevenscentrum in Kansas aankondigen.

“Wat wij zien is een globale trend dat er een steeds grotere noodzaak bestaat om toegang te krijgen tot apothekersdiensten op markten die onder steeds hogere fiscale druk staan,” zei Suma. “De PharmaTrust MedCentres zijn kostenbesparend, vergroten het bereik van de bestaande apothekersdiensten en maken dat de toegang tot deze diensten een eenvoudiger en meer gestroomlijnd proces wordt.”

Omdat de roboticatechnologie van de MedCentres aandacht schenkt aan de meer technische aspecten van het verstrekken van medicijnen op recept binnen de afstandslocatie, kunnen apothekers meer tijd besteden aan de adviesverlening voor patiënten. Aan dit aspect van de gezondheidsservice wordt steeds meer waarde gehecht, omdat het steeds moeilijker wordt om toegang tot andere medische vakmensen te krijgen.

“Bij PharmaTrust onderzoeken wij vele manieren om deze technologie aan te passen ter ondersteuning van een grotere toegang tot kwaliteitsgezondheidsdiensten wereldwijd,” aldus Suma. “Dit is eerlijk gezegd nog maar het begin van waar de MedCentre technologie ons kan leiden, en daarom waren wij niet verrast om te horen dat wij in de internationale media als industriële spelwijziger bestempeld worden.”

Het CNN segment over de PharmaTrust MedCentres kan online worden gevonden op https://www.cnn.com/video/#/video/health/2010/08/22/pharmacies.in.a.box.cnn?iref=allsearch.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
PharmaTrust™
Susan Fenton, 647-404-1526
VP Regerings- & Aandeelhoudersbetrekkingen
Susan.Fenton@pharmatrust.com
of
Peter Suma, 416-505-8973
President

Peter.Suma@pharmatrust.com

Deel: ' CNN geeft PharmaTrust MedCentres etiket spelveranderende technologie '


Lees ook