‘CNN 30 – Drie Decennia die onze Wereld Veranderden’

‘CNN 30 – Drie Decennia die onze Wereld Veranderden’

Speciale uitzending met studiopubliek van 30 jaar en jonger

CNN zendt al 30 jaar wereldwijd uit. In die periode hebben zich grote veranderingen voorgedaan op geopolitiek, technologisch, medisch en sociaal gebied.

In een speciaal programma, ‘CNN 30 – Three Decades that Changed the World’ presenteert CNN’s Chief International Correspondent Christiane Amanpour de hoogtepunten van drie decennia wereldgeschiedenis en blikt ze vooruit naar de komende 30 jaar.

Het programma wordt opgenomen in McLaren’s Thought Leadership Centre. Via een supermoderne 360° tijdlijn en CNN’s video-acrchief worden de studiogasten ondergedompeld in de gebeurtenissen die hun leven vorm gegeven hebben.

De baanbrekende gevisualiseerde tijdlijn leidt het studiopubliek op dynamische wijze door de discussie. Met een panel van denkers probeert Chrstiane Amanpour de wereldwijde gebeurtenissen te duiden en een voorstelling te maken van wat er nog komen gaat.

Paneldeelnemers:

Barones Susan Greenfield – Britse wetenschapper, schrijfster, key note speaker. Zij heeft voornamelijk onderzoek gedaan op het gebied van de behandeling van de ziekte van Parkinson en Alzheimer. Zij heeft verschillende wetenschappelijke boeken op haar naam staan.

Bernard Kouchner – Frans politicus en natuurkundige. Mede-oprichter van Artsen zonder grenzen en Dokters van de Wereld.

Ekow Eshun – een Ghanees-Britse schrijver en journalist

Elif Şafak - een Turkse schrijver en columnist

‘CNN 30 – Three Decades that Changed our World’ is opgenomen met een studiopubliek van 30 jaar en jonger wiens leven zich compleet heeft afgespeeld tijdens de gebeurtenissen die in dit programma centraal staan. En wiens toekomst ook door veel van deze gebeurtenissen wordt bepaald.

Het programma wordt uitgezonden op:

Vrijdag 30 oktober om 20.00 uur

Zaterdag 31 oktober om 11.00 uur

CNN International

CNN’s aanbod van nieuws en informatie diensten is beschikbaar in vijf verschillende talen op alle belangrijke TV, internet en mobiele platforms met een bereik van meer dan 392 miljoen huishoudens over de gehele wereld. CNN International is de nummer 1 internationale TV nieuws zender volgens alle vooraanstaande media-onderzoeken in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, de Asia Pacific regio en Latijns Amerika. De afgelopen jaren won CNN verschillende prestigieuze prijzen voor haar journalistieke werk, waaronder onlangs de Asian Television Award Cable & Satellite Network en werd twee maal uitgeroepen tot Royal Television Society News Channel of the Year. Het CNN digitale netwerk is een topnetwerk voor online nieuws, mobiel nieuws en sociale media. CNN heeft 41 redactiekantoren en meer dan 1.100 affiliates wereldwijd via CNN Newsource. CNN International is onderdeel van Turner Broadcasting System, Inc., een Time Warner company.

Deel: ' CNN special over historische gebeurtenissen in de afgelopen 30 jaar '


Lees ook