Ingezonden persbericht


Woensdag 20 augustus in World's Untold Stories:

THE ICE STORM

Verslavende drug super speed groot probleem op Amerikaans platteland

De invloed van de drug crystal methamphetamine (een soort super speed) op Amerika's plattelandsgemeenschappen is verwoestend. In Montana zit de helft van de gevangenen vast voor misdrijven die te maken hebben met methamphetamine. 'World's Untold Stories: The Ice Storm' doet verslag van de problemen rond deze drugs waarvan nog weinig bekend is over de effecten van het gebruik op langere termijn. In tegenstelling tot heroïne is er geen medisch substituut voorhanden die verslaafden helpt om van hun verslaving af te komen en de standaard rehabilitatieprogramma's hebben slechts in 4% van de gevallen succes.

De documentaire laat zien hoe de gezagsdragers in Montana, geconfronteerd met dit probleem, hun benadering hebben aangepast en de verslaving nu benaderen als een medische kwestie in plaats van een misdaad. Door het creëren van aparte gevangenissen voor meth gebruikers en via grote antidrugs media campagnes probeert Montana het gebruik van deze verwoestende drug uit haar staat te verbannen.

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over het lot van de zwakkeren in de maatschappij.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie.

World's Untold Stories: "The Ice Storm" duurt een half uur en wordt uitgezonden op;

Woensdag 20 augustus om 19.30 uur

Zaterdag 23 augustus om 13.00 uur

Zondag 24 augustus om 23.00 uur


---

Deel: ' CNN Super speed groot probleem op Amerikaans platteland '


Lees ook