HOUT EN BOUWBOND CNV

CNV-bond: belangen werknemers tellen niet in baggeroorlog

Opnieuw moeten in de baggeroorlog tussen Boskalis, Heijmans en HBG de belangen van werknemers wijken voor die van de aandeelhouders. Dat concludeert de Hout- en Bouwbond CNV na lezing van het persbericht over het akkoord tussen Heijmans en Boskalis over de overname van de baggeractiviteiten van HBG (HAM). 'De mensen zijn helaas opnieuw ondergeschikt gemaakt aan het grote geld,' aldus Gijs Wildeman, vice-voorzitter van de bond.

De Hout- en Bouwbond CNV ergert zich aan de al maanden durende strijd over de baggerpoot van HBG (HAM). De bond wil zich niet uitspreken over welke samenwerking voor de toekomst het beste is. Feit is wel dat de werknemers van Ballast Nedam en HBG zich hebben uitgesproken voor samenwerking tussen hun bedrijven. 'De mening van de werknemers blijft tot nu toe helaas te veel onder de korenmaat,' vindt Wildeman.

Heijmans pleit in haar persbericht voor een open dialoog met HBG. Nog steeds gaat de dialoog over de hoofden van werknemers heen. De Hout- en Bouwbond CNV is ook voor een open dialoog, maar dan met alle betrokken partijen, van Heijmans en HBG tot Boskalis en Ballast Nedam. Deze dialoog moet zich niet beperken tot gesprekken tussen managers en de aandeelhouders in directiekamers, maar zich ook uitstrekken tot de werknemers en hun vertegenwoordigers.

'Een bedrijf is niet alleen van de aandeelhouders, maar ook van hen die er hun dagelijks brood verdienen en er hun beste krachten aan geven,' aldus Wildeman.

Voor nadere informatie:
Johan Slok, 06 - 53642713.

Odijk, 31 augustus 2001.

31 aug 01 16:09

Deel: ' CNV-bond belangen werknemers tellen niet in baggeroorlog '
Lees ook