Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Chemie en energie is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

17-07-2002

CNV Chemie en energie: akkoord over sociaal plan Superfos Packaging

CNV Chemie en energie heeft gisteravond een akkoord bereikt over een sociaal plan voor de 106 werknemers van Superfos Packaging in Ede. De leden hebben er unaniem mee ingestemd.

Superfos Packaging, een bedrijf dat verpakkingsmaterialen vervaardigt, wil uiterlijk eind dit jaar de vestiging sluiten. Zonder enige aankondiging overviel de directie haar werknemers half juni met deze mededeling. Bepaald niet netjes, vindt CNV Chemie en energie, die sinds die tijd heeft onderhandeld over een sociaal plan voor de werknemers.

Gisteravond werd daarover een akkoord bereikt. De werknemers krijgen gedurende maximaal een jaar, op kosten van Superfos, hulp van een bemiddelingsbureau bij het zoeken naar ander werk. Daarnaast krijgen zij een eenmalige uitkering, op basis van de kantonrechtersformule (met een factor 1,1). Die eenmalige uitkering zal overigens niet hoger zijn dan de te verwachten inkomensderving tot aan de 65-jarige leeftijd. Belangrijk is dat het moederbedrijf in Denemarken, Superfos Packaging A.S. in Vedbaek, garant staat voor het sociaal plan.

"Een keurig sociaal plan", vindt Den Besten. "Terecht krijgen de werknemers meer dan de kantonrechtersformule mee. Tenslotte trekt het bedrijf zelf de stekker eruit. De oorzaak ligt bij de directie, die niet optimaal heeft gefunctioneerd. Het is jammer, volgens mij had dit allemaal niet gehoeven."

Nadere inlichtingen:

Gert-Jan den Besten, vakgroepbestuurder CNV Chemie en energie 026-4955322
Kees de Vos, CNV-persvoorlichter
030-6348244

Deel: ' CNV Chemie en energie akkoord over sociaal plan Superfos Packaging '
Lees ook