CNV BEDRIJVENBOND

CNV: eindbod metaalwerkgevers afgewezen

De cao-commissie van CNV Metaal en elektro heeft het eindbod van de werkgevers in de metaal- en elektrotechnische industrie afgewezen. Volgens de commissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van kadergroepen verspreid over het land, is het eindbod ruim onvoldoende. De werkgevers bieden niet meer dan 5,75 procent in 24 maanden. Omgerekend naar 22 maanden is dit 5,27 procent. CNV Metaal en elektro wil 6,5 procent in 24 maanden.

Hiermee heeft de cao-commissie het bod van de bond bijgesteld. Oorspronkelijk wilde CNV Metaal en elektro 6,5 procent in 22 maanden. Om de werkgevers tegemoet te komen, is het eindbod bijgesteld. Omdat het bod van de werkgevers te mager is, legt de cao-commissie het eindbod van de werkgevers negatief voor aan de metaalkadergroepen. Wanneer deze het eindbod eveneens afwijzen, en de werkgevers niet voor die tijd de onderhandelingen heropenen, stijgt de kans op acties. In die situatie zal de bond in september de leden raadplegen over acties.

Daarom roept CNV Metaal en elektro de FME-CWM op om voor 5 juli de onderhandelingen te heropenen en alsnog een cao-akkoord af te sluiten op basis van de voorstellen van de bond. De cao-commissie vreest namelijk dat het eindbod van de werkgevers de komende maanden steeds negatiever wordt beoordeeld door leden, vanwege het uitblijven van een akkoord.

Voor nadere informatie

- Han Dekker (cao-onderhandelaar CNV Metaal en elektro), tel.: 06 - 53 67 42 59;

- Jan Immerzeel (persvoorlichting), tel.: 06 - 22 39 30 12 of 030 - 6 348 241 (kantoor).

Houten, 25 juni 2002

25 jun 02 11:12

Zoekwoorden:

Deel: ' CNV eindbod metaalwerkgevers afgewezen '
Lees ook