CNV BEDRIJVENBOND

CNV Havens sluit cao Koole Tankstorage Pernis

Gisteravond heeft CNV Havens een onderhandelingsresultaat bereikt voor de cao van de 90 werknemers bij Koole Tankstorage Pernis. De nieuwe cao heeft een looptijd van een jaar, van 1 april 2002 tot 31 maart 2003. De lonen worden verhoogd volgens het systeem van automatische prijscompensatie en een vast percentage. Samen komt dit naar verwachting uit op zo'n 3,8 procent.

Werknemers krijgen met terugwerkende kracht per 1 april een loonsverhoging van 1 procent. En de automatische prijscompensatie is dit jaar naar verwachting 2,8 procent.
Gerard Molenkamp, onderhandelaar voor CNV Havens: 'Een vooruitstrevende cao in de havens. Koole wil moderniseren en daarom is er nu een cao a la carte.' Werknemers kunnen daarbij individuele arbeidsvoorwaarden kiezen. Voorts zijn er afspraken gemaakt over arbeid en zorg. Afgesproken is dat werknemers maximaal 10 dagen kunnen worden doorbetaald over 70 procent van het daadwerkelijke loon. Dit is berekend over een hoger gedeelte van het loon, dan de wet voorschrijft.
Molenkamp: 'En er is een afspraak gemaakt over leeftijdsbewust personeelsbeleid. Bonden gaan samen met werkgever kijken naar de employability van de werknemers bij Koole; 80 van de 90 werknemers krijgen een technische opleiding. Daarnaast wordt bekeken om niet-functiegebonden scholingsmogelijkheden toe te passen met gebruik van de CNV-EMPLOOI toets. De leden van CNV Havens spreken zich 27 juni uit over dit resultaat.'

Koole heeft 2,5 jaar geleden de voormalige Paktankterminal overgenomen van Vopak. Van oorsprong is Koole een binnenvaartrederij uit Zaandam.

Nadere inlichtingen:

Gerard Molekamp, onderhandelaar CNV Havens: 06 - 5354 74 81; Nancy Abelskamp, persvoorlichter: 030 - 6348 242.

Houten, 20 juni 2002

20 jun 02 10:05

Zoekwoorden:

Deel: ' CNV Havens sluit cao Koole Tankstorage Pernis '
Lees ook