Persbericht Christelijk Nationaal Vakverbondpers.gif (2251 bytes)

CNV over vermeend als minister Sociale Zaken en Werkgelegenheid: "Samenwerking met sociale partners sleutel tot succesvol beleid"

20 maart 2000
"Ik ga ervan uit dat minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de afspraken nakomt die de sociale partners met zijn voorganger De Vries hebben gemaakt", aldus CNV-voorzitter Doekle Terpstra. Hij doelt op de afspraken rond de uitvoering van de sociale zekerheid. Hierover ontstond vorig najaaar aanvankelijk een groot conflict tussen minister De Vries en de organisaties van werkgevers en werknemers. Dat conflict werd uiteindelijk bijgelegd. Het CNV benadrukt de noodzaak dat Vermeend de lijn van De Vries volgt.
Het CNV hoopt dat Vermeend op zijn nieuwe ministerie dezelfde daadkracht aan de dag legt als met de aanpak van het belastingplan voor de 21e eeuw. Op Sociale Zaken vragen de volgende problemen de aandacht van de nieuwe minister:

* het arbeidsmarktbeleid en daarbij met name de mogelijkheid dat ook langdurig werkzoekenden aan de slag kunnen;

* het scheppen van reële voorwaarden zodat ouderen ook werkelijk langer actief kunnen blijven op de arbeidsmarkt. Het CNV wil afspraken over het veiligstellen van de pensioenen en over scholing voor ouderen;

* het tegengaan van de instroom in de WAO door meer te investeren in het verbeteren van de arbeidsomstandigheden.
Het CNV verwacht van de nieuwe minister dat hij geheel in de traditie van het poldermodel nauw zal gaan samenwerken met de sociale partners. Dat is een absolute voorwaarde voor een succesvol beleid.


Meer informatie voor de sociaal-economische redactie:

CNV-woordvoerder Willem Hooglugt: telefoon 030-2913646 of 06-53837659.

Naar de index met persberichten

Zoekwoorden:

Deel: ' CNV hoopt dat Vermeend lijn van voorganger op SZW volgt '
Lees ook