Dienstenbond CNV

CNV Media maakt zich ernstige zorgen over toekomst Veronica! 10-03-2003

Persbericht

Leden van de CNV Dienstenbond die werkzaam zijn bij Veronica hebben laten weten dat zij zich uitermate bezorgd maken over de toekomst van het bedrijf. CNV Dienstenbond-Bestuurder Steffe Bak: Veronica Uitgeverij en Veronica Litho zijn kerngezonde bedrijven die beide winst maken. Radio, TV en Digitaal zijn tot dusver alleen maar verliesgevend geweest. Er worden nu veranderingprocessen ingezet die niet meer teruggedraaid kunnen worden. Dit komt door de nieuwe holdingcontructie. Wij vrezen dat deze constructie betekent dat de winsten van de Uitgeverij en Litho naar de verliesgevende onderdelen stromen. Wij maken ons dan ook zorgen dat Veronica op korte termijn in zijn geheel ten onder zal gaan!

Over een paar dagen start Veronica TV met een ambitieuze en dure programmering. Op zich niks op tegen maar wie gaat dat betalen? De commerciële markt is volledig verzadigd. Zelfs de gevestigde stations maken niet of nauwelijks winst. Onze leden vrezen dat Veronica onaanvaardbare aanloopverliezen gaat lijden.
Er is een interim-directie aangetreden die orde op zaken moet stellen. Deze directie zou een plan van aanpak maken. Er is door deze mensen toegezegd dat het plan van aanpak zou worden gemaakt aan de hand van bedrijfsbrede gesprekken. Met de uitgeverij hebben echter geen gesprekken plaatsgevonden! Dat heeft bij onze leden het vertrouwen dat er nog was helemaal weggenomen, aldus Steffe Bak.

Voor nadere informatie
Steffe Bak (bestuurder): tel. 06-20471892.
Martijn Donker (bestuurder): tel. 0620471879.
Rina van der Werf (persvoorlichter): tel: 0620005272.

Deel: ' CNV Media maakt zich ernstige zorgen over toekomst Veronica '
Lees ook