CNV BEDRIJVENBOND

CNV Spoorwegen over NS-bonussen: vragen om onrust

CNV Spoorwegen vindt dat de NS-directie de onderling toegekende bonussen moet terugdraaien. 'Deze financiële pluimen op de hoed staan in geen verhouding met de werkelijke financiële realiteit. Die noopt er immers kennelijk toe dat er ruim 1.200 banen moeten worden geschrapt. En is volgens diezelfde directie de goede reden voor alweer duurdere treinkaartjes per 1 juli aanstaande. Die bonussen is echt vragen om onrust', stelt vakgroepbestuurder Wyb Kusters namens CNV Spoorwegen.

NS behaalde vorig jaar het recordverlies van 69 miljoen euro op het reizigersvervoer. Het was voor de NSR-directie aanleiding om het AIDA-programma te starten. Hetgeen neerkomt op het schrappen van ruim 1.200 banen in alle niet-rijdende sectoren bij het bedrijf.

Kusters: 'Binnen het bedrijf levert AIDA heel veel onrust op omdat het personeel het idee heeft te worden afgerekend op iets waar het feitelijk geen schuld aan heeft. Als de directie zichzelf bonussen van deze omvang verstrekt dan ontstaat helemaal het idee dat er wordt geregeerd over de rug van de werkvloer heen. De directie moet die bonussen echt terugdraaien. Dit valt niet uit te leggen. Niet aan het personeel, noch aan de reizigers, die ook een verhoging van het vervoerstarief boven het hoofd hangt.
En, in verband met het sociaal akkoord, heeft onze bond al eerder de top van het bedrijfsleven opgeroepen zichzelf ook te stroomlijnen aan het daar overeen gekomen richtsnoer van 2,5 procent. Dit lijkt er niet op.'

Kusters heeft vandaag in een brief de NSR-directie opgeroepen haar beslissing ongedaan te maken.

Voor nadere informatie
Wyb Kusters (vakgroepbestuurder) - 030 - 6 348 353 / 06 - 53 44 65 85
Wouter de Jong (persvoorlichter): 030 - 6 348 243 / 06 - 53 19 22 66

13 mrt 03 13:46

Zoekwoorden:

Deel: ' CNV Spoorwegen over NS-bonussen vragen om onrust '
Lees ook