CNV BEDRIJVENBOND

CNV: Staking Schiphol hoogst ongelukkig en onverstandig

Vliegtuigtechnici hebben vanochtend in een wilde actie het werk neergelegd om een beter loon af te dwingen bij KLM. Een harde kern van grondtechnici binnen de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaarttechnici (NVLT) is verantwoordelijk voor de staking waardoor mogelijk veel vakantievluchten zullen uitvallen. Deze staking is hoogst ongelukkig omdat dit weekeinde geldt als het drukste reizigersweekeinde deze zomer voor de nationale luchthaven. De vakbond CNV Burgerluchtvaart noemt om die reden de wilde actie ook zeer onverstandig.

Vakgroepbestuurders Ingeborg Baltussen en Eric Aarts van het CNV hebben vrijdagmiddag en -nacht koortsachtig overlegd met zowel de leden, de collegabonden FNV en De Unie/MHP als KLM om het meningsverschil, en daarmee de staking op een lager pitje te krijgen. Zonder succes.

De actievoerders binnen de NVLT willen met deze acties niet alleen een substantiële loonsverhoging (40-130 procent) verkrijgen maar ook een plaats aan de onderhandelingstafel als het gaat om de cao-besprekingen (april 2002 eindigt de huidige cao). CNV Burgerluchtvaart, maar ook de andere vakbonden vinden die stap nog niet zo vanzelfsprekend. Vakgroepbestuurder Ingeborg Baltussen: 'Wij hebben absoluut geen behoefte aan een of andere categorale club aan die tafel. Zoiets is van een heel ander kaliber dan een vakbond die ook z'n maatschappelijke vertakkingen heeft. We wijzen de NVLT niet per se af, maar dan zullen ze toch eerst moeten bewijzen dat ze een dergelijke plek verdienen. En komen met een looneis van 130 procent is nou niet direct het beste signaal dat je dan kunt afgeven.'

Meer inlichtingen:
Ingeborg Baltussen (vakgroepbestuurder): 06 - 22 39 30 23. Eric Aarts (vakgroepbestuurder): 06 - 51 60 19 96. Wouter de Jong (persvoorlichter): 06 - 53 19 22 66.

Houten, 27 juli 2001

28 jul 01 10:47

Deel: ' CNV Staking Schiphol hoogst ongelukkig en onverstandig '
Lees ook