Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Burgerluchtvaart is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

08-10-2001

CNV Burgerluchtvaart vindt Transavia-plannen te voorbarig

Luchtvaartmaatschappij Transavia is veel te voortvarend met het nu reeds verlangen dat de huidige cao voor grondpersoneel wordt verlengd met negen maanden en daarna bovendien niet verhoogd. "Vóór 1 april 2002 - het moment dat de huidige cao afloopt - kan er al weer veel zijn veranderd", stelt vakgroepbestuurder Ingeborg Baltussen van CNV Burgerluchtvaart.

Transavia maakte maandagochtend bekend dat ze de cao voor het grondpersoneel wil verlengen en vervolgens voor de nieuwe cao meteen wil afspreken dat daarin geen hogere looneis zal worden gesteld, maar dat het loon ongewijzigd blijft. Voor het vliegend personeel zal werktijdverkorting worden aangevraagd.
De structurele loonsverhoging van 1,25 procent, die deze maand zou worden betaald, wil Transavia uitstellen tot na afloop van de werktijdverkortingsperiode. Daarvan verwacht de directie dat deze duurt tot en met maart.

"Het aanvragen van de werktijdverkorting is begrijpelijk onder deze omstandigheden. Maar dat van die korting op het loon vinden we minder vanzelfsprekend. We zullen daarom aan onze leden het voorstel voorleggen dat Transavia die korting maar in vrije tijd moet compenseren. Daarover zullen we op korte termijn de leden raadplegen", stelt Baltussen.

Houten, oktober 2001

Nadere inlichtingen:

Ingeborg Baltussen (vakgroepbestuurder):
023 - 568 46 70
Wouter de Jong (persvoorlichter):
030 - 6 348 243

Zoekwoorden:

Deel: ' CNV Transavia-plannen te voorbarig '
Lees ook