Ingezonden persbericht


CNV Vakmensen

7 november 2011, Utrecht

------

Reorganisatie raakt ruim een op de drie werknemers

Ontslaggolf bij bouwbedrijf Goldewijk

Bouwbedrijf Goldewijk wil 105 van de in totaal 325 banen schrappen. "Een forse ontslagronde, zoals we die in de Achterhoek in vele jaren niet hebben meegemaakt", reageert Gerard van Dijk van CNV Vakmensen. "Ruim een op de drie werknemers van Goldewijk raakt zijn baan kwijt."

De ontslagen vallen bij de vestigingen in Doetinchem en Steenbergen. De werknemers zijn vandaag geïnformeerd over de nieuwe ontslaggolf, die een eerdere reorganisatie doet verbleken (begin dit jaar vervielen al 29 arbeidsplaatsen bij het bouwbedrijf).

Brief
Van Dijk is kwaad over de manier waarop de directie van Goldewijk de reorganisatie dit keer aanpakt. "Goldewijk weet al precies wie ze willen ontslaan en heeft iedereen een brief gestuurd. Ze willen voor iedereen een afzonderlijke ontslagprocedure volgen via de kantonrechter. Terwijl er nog niet eens een advies ligt van de ondernemingsraad! De vakbonden zijn ook alleen nog maar schriftelijk geïnformeerd, aanstaande donderdag zitten we met de directie om de tafel."

Niet tekenen
Van Dijk adviseert de werknemers die een brief hebben gekregen dan ook dringend om die niet te tekenen. "Zet vooral geen handtekening. We moeten het eerst maar eens worden over een goed sociaal plan."

Deel: ' CNV Vakmensen Ontslaggolf bij bouwbedrijf Goldewijk '
Lees ook