CNV BEDRIJVENBOND

CNV Voeding stelt Avebe ultimatum

CNV leden vinden alleen loonsverhoging niet genoeg:

De leden van CNV Voeding hebben vanavond het cao-eindbod, dat aardappelzetmeelproducent Avebe op 28 mei op tafel legde, met een ruime meerderheid naar de prullenbak verwezen. Siward Swart, onderhandelaar van CNV Voeding: 'De actiebereidheid is zo hoog, dat ik morgen meteen een ultimatum naar de werkgever stuur.' Het ultimatum loopt af op vrijdag 14 juni om 18.00 uur.

In het ultimatum stelt CNV Voeding dat Avebe met betere arbeidsvoorwaarden moet komen om acties te voorkomen. Waaronder een combinatie van centen en procenten, voor de loonsverhoging. Als Avebe reageerd zijn de circa 1.700 werknemers bereid, om hun eisen kracht bij te zetten met stakingen of acties.

Na drie keer onderhandelen presenteerde het bedrijf eind mei alleen een loonsverhoging. Swart: 'En daarmee houdt het op. Dat is niet genoeg voor een goede cao. Dit is geen onderhandelen over arbeidsvoorwaarden.' Volgens het eindbod krijgen de werknemers een loonsverhoging van 3 procent in 12 maanden.
CNV Voeding heeft naast een loonsverhoging in procenten ook voorgesteld een vast bedrag van 20 euro op alle salarisschalen met daarop een percentuele verhoging van 3 procent te geven. Dit moet het verschil in groei tussen de hogere en lagere inkomens verkleinen. Verder wil de bond bij Avebe het ouderenbeleid verbeteren, zodat ouderen minder uren hoeven maken en het dus aantrekkelijk blijft om tot op een hogere leeftijd te kunnen blijven werken. CNV Voeding wil voorts zeggenschap over werktijden regelen. Met dit laatste wordt het voor werknemers mogelijk om bijvoorbeeld te kiezen voor 4 keer 9 uur te werken per week. Dit alles heeft Avebe tot nu toe als overbodig van tafel geveegd.

Nadere inlichtingen:

Siward Swart, onderhandelaar CNV Voeding: 06 - 22 39 30 17; Nancy Abelskamp, persvoorlichter: 06 - 22 39 29 64.

Houten, 6 juni 2002


06 jun 02 21:49

Zoekwoorden:

Deel: ' CNV Voeding stelt Avebe ultimatum tot 14 juni '
Lees ook