Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Zuivel is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

10-07-2002

CNV Zuivel: Campina reorganiseert ingrijpend

Campina gaat de locatie Woerden (200 werknemers) in zijn geheel sluiten. De vestiging in Hilversum blijft vooralsnog open, dat wil zeggen: in ieder geval vier jaar. Daarnaast pakt de geplande uitbreiding in Maasdam minder groot uit dan aanvankelijk was aangekondigd.

Het zuivelconcern heeft deze ingrijpende reorganisatie vanmiddag bekendgemaakt. CNV Zuivel reageert geschrokken: "Dat Woerden in zn geheel dicht gaat, komt hard aan", zegt vakgroepbestuurder Wim Ramakers. "Maar ook in Hilversum duurt de onzekerheid voort. Weliswaar blijft de locatie de komende vier jaar open, maar wat er daarna gebeurt is volstrekt onduidelijk."

Mogelijk kan een deel van de 200 werknemers uit Woerden aan het werk in andere vestigingen. Bijvoorbeeld in Maasdam, waar de komende jaren voor 80 miljoen euro wordt geïnvesteerd (overigens minder dan de aanvankelijk geplande 100 miljoen euro). Maar dan nog zal de reorganisatie, volgens Campina, in totaal zon 150 arbeidsplaatsen kosten (mogelijk 30 meer of minder).

De in onzekerheid verkerende werknemers hebben geen werkgarantie gekregen. Ramakers: "Campina heeft aangegeven dat wellicht niet iedereen herplaatst kan worden. Ik maak me dus de nodige zorgen over de sociale opvang van deze reorganisatie."
Naast de uitbreiding in Maasdam, worden er vanuit die locatie ook productielijnen overgeheveld naar andere locaties: Heiloo, Rotterdam en Eindhoven.

Nadere inlichtingen:

Wim Ramakers, vakgroepbestuurder CNV Zuivel
030-6348348
Kees de Vos, CNV-persvoorlichter
030-6348244

Deel: ' CNV Zuivel Campina reorganiseert ingrijpend '
Lees ook