CNV BEDRIJVENBOND

CNV Zuivel raadpleegt leden over nieuw cao-bod

CNV Zuivel polst momenteel haar leden over het nieuwe cao-eindbod van de zuivelwerkgevers, waarover afgelopen nacht is onderhandeld. In afwachting van de uitkomst van deze ledenraadplegingen roept de bond de leden op om géén actie te voeren.

Het laatste cao-bod biedt de 11.000 werknemers in de zuivelindustrie - wat het salaris betreft - de keuze tussen twee opties: een loonsverhoging van 6,5 procent in twee jaar plus een eenmalige uitkering van 0,5 procent òf een loonsverhoging van 6,75 procent. CNV Zuivel raadpleegt nu haar leden over dit cao-bod. Om de spanning (die gisteren met name in het noorden van het land hoog opliep) te verminderen, roept de bond de leden op om de acties te beëindigen. Bovendien vindt de bond dat een verschil van 0,25 procent (CNV Zuivel had om 7 procent gevraagd) te klein is om stakingen te rechtvaardigen.

Het vannacht door de werkgevers gestelde ultimatum om vóór 11.00 uur duidelijkheid te verschaffen, noemt cao-onderhandelaar Syds Kloosterman 'absurd en lachwekkend'. Kloosterman: 'We praten over een cao voor 11.000 werknemers, verspreid over het hele land. Wil je fatsoenlijk hun mening peilen over nota bene een tweejarige cao, dan hebben we natuurlijk wel wat meer tijd nodig dan een paar uurtjes.'

De bond spant zich er niettemin voor in om tegen het einde van de ochtend een indicatie te hebben van de mening van de leden. Mogelijkerwijs wordt er, ondanks de oproep van CNV Zuivel om de stakingen te beëindigen, op enkele locaties vandaag toch nog actie gevoerd. De bond vindt overigens dat de zuivelwerkgevers niet hebben bijgedragen aan het verminderen van de hoogopgelopen spanning.

Houten/Drachten, 12 juni 2002

Nadere inlichtingen:

- Syds Kloosterman, onderhandelaar CNV Zuivel, 06-51602151
- Jaap Jongejan, cao-coördinator, 06-53695399
- Kees de Vos, persvoorlichter, 06-22393007
12 jun 02 09:50

Deel: ' CNV Zuivel raadpleegt leden over nieuw cao-bod '
Lees ook