Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Metaaltechniek is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

13-02-2003

CNVers balen van cao-voorstellen werkgevers

CNV Metaaltechniek doet dringend beroep op gezond verstand.

Vijf dagen voor de cao-onderhandelingen voor de metaal- en technische bedrijfstakken (kleinmetaal) starten, zijn de Zeeuwse en Brabantse leden van CNV Metaaltechniek al zwaar teleurgesteld in de voorstellen van hun werkgevers. De werkgevers willen hun 380.000 werknemers dit jaar geen loonsverhoging geven.

De leden van CNV Metaaltechniek hebben gisteravond hun ongenoegen geuit en verwachten voor deze cao-onderhandelingen dezelfde harde patstelling als twee jaar gelden. Toen liep het conflict uit op een staking van zes weken, voordat werkgevers bereid waren water bij de wijn te doen. De zuidelijke leden van CNV Metaaltechniek willen dit voorkomen en stellen dat onrust in de bedrijven nu funest is voor de sector. Albert van Damme, vakgroepbestuurder van CNV Metaaltechniek: "Vooral het feit dat de voorstellen van werkgevers zich nauwelijks verhouden met het (gesloten) centraal akkoord, wordt niet begrepen. Met dit loonplafond van 2,5 procent leveren de werknemers al in op koopkracht."
CNV Metaaltechniek wil een loonsverhoging van 2,5 procent. Werkgevers stellen dat zij niet meer kunnen bieden dan een eenmalige uitkering, die dus niet structureel in de salarissen meegenomen wordt. Verder willen werkgevers verworven rechten, zoals scholing en de vrije zaterdag weer afnemen.

De kaderleden van CNV Metaaltechniek doen een dringend beroep op het gezonde verstand van hun werkgevers.
Op dinsdag 18 februari wordt er voor het eerst onderhandeld over de werkgeversvoorstellen.

Nadere inlichtingen:

Albert van Damme, vakgroepbestuurder CNV Metaaltechniek 076 - 572 46 70
Jan Immerzeel
030 - 6348241

Deel: ' CNVers balen van cao-voorstellen werkgevers '
Lees ook