Friesland Coberco Dairy Foods

17 november 1999

Overname en joint ventures deel banketactiviteiten van DSM Bakery Ingredients afgerond

Friesland Coberco Dairy Foods en DSM Bakery Ingredients hebben definitief overeenstemming bereikt over de overname en samenwerking in joint ventures van een deel van de banketactiviteiten van DSM Bakery Ingredients door Friesland Coberco.

Friesland Coberco zal per 1 januari 2000 de commerciële activiteiten van DSM Bakery Ingredients gericht op de banketsector in Nederland, België en Frankrijk - met een omzet van 30 miljoen gulden - overnemen. Het betreft de verkoop- en marketingactiviteiten, distributie en productontwikkeling en merknamen. De productie-activiteiten worden niet overgedragen. De betrokken DSM-producten zijn banketmixen (b.v. cakepoeders), vullingen/custards (b.v. gele room) en toppings (couvertures, fondant, afdekgelei).

De commerciële activiteiten van beide ondernemingen in de banketsector in Portugal, Italië en het Verenigd Koninkrijk - met een totale omzet van 60 miljoen gulden - worden per 1 januari 2000 ondergebracht in joint ventures. Ook hierbij blijven de productie-activiteiten in handen van DSM Bakery Ingredients. Samenwerkingsmogelijkheden in Spanje en Duitsland worden nog nader onderzocht.

De over te nemen activiteiten en de belangen in de joint ventures worden ondergebracht bij Friesland Madibic Food Service. De overname en samenwerking past in de strategie van Friesland Madibic haar activiteiten met onderscheidende producten voor professionele gebruikers te willen versterken in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Spanje en de activiteiten verder uit te breiden in andere West-Europese landen.


Deel: ' Coberco Dairy Foods neemt deel DSM Bakery Ingredients over '
Lees ook