Leefbaar Nederland

Uit: Onafhankelijke Nieuwsflits

no. 5 - dinsdag 4 maart 2003

LEEFBAAR ZUID-HOLLAND

COFFEESHOPBELEID DEN HAAG VOORBEELD VOOR HEEL ZUID-HOLLAND

"De coffeeshophouders die aan jongeren onder de 18 jaar softdrugs verkopen moeten direct worden gesloten."

Den Haag - Minister van Justitie Donner (CDA) wil een beleid dat in een cirkel van 500 meter bij scholen de coffeeshops gesloten moet worden. Dit is volgens Paul van der Geerst, kandidaat statenlid voor Leefbaar Zuid-Holland overdreven. Coffeeshophouders mogen aan jongeren onder de 18 jaar niets verkopen. Het beleid is al fors aangescherpt in Den Haag.

Van Heemst (PvdA) vindt dat er door overlast in Rotterdam nog meer coffeeshops moeten sluiten. In dat geval moet hij eens in Den Haag komen kijken. Rotterdam moet gewoon het strenge Haagse coffeeshopbeleid gaan voeren. Paul van der Geest vindt dat het coffeeshopbeleid goed geregeld is in Den Haag! Als alle grote steden meegaan in het beleid van Den Haag dan is het probleem nagenoeg opgelost. Wel moet er een hardere aanpak komen van het illegale circuit aan jongeren onder de 18 jaar.

Paul van der Geest vindt dat de coffeeshophouders die aan jongeren onder de 18 jaar softdrugs verkopen direct moeten worden gesloten.

In Den Haag hebben de coffeeshophouders en bepaalde horeca-ondernemers die softdrugs verkopen een aanpassing moeten maken. Dit heet een "drugspunt" en is een speciaal verkooppunt waar softdrugs wordt verkocht buiten de kroeg om. De ondernemers hebben genoeg kosten gehad om de verbouwing plaats te laten vinden in hun bedrijf. PVDA kamerlid Van Heemst is bijzonder slecht geïnformeerd over het Haagse coffeeshopbeleid. In Den Haag wordt volgens Paul van der Geest aan alle kanten meegewerkt aan een leefbaar Coffeeshopbeleid.

Meer informatie:

Paul van der Geest, telefoonnummer 06-11288064

Deel: ' Coffeeshopbeleid Den Haag voorbeeld voor heel Zuid-Holland '
Lees ook