Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cognos introduceert Cognos Serie 7 Versie 2

Verbeterde OLAP-functionaliteit en zero-footprint resulteren in aanzienlijke tijd- en kostenbesparing

Nieuwegein, 3 maart 2003 Cognos (Nasdaq: COGN; TSX: CSN), marktleider in Business Intelligence (BI) en Enterprise Planning, introduceert vandaag Cognos serie 7 versie 2. Met de introductie van deze versie biedt Cognos haar klanten een zeer uitgebreid en compleet BI-framework met tal van nieuwe functionaliteiten zoals trendanalyses, zero footprint (HTML) en sterk verbeterde bedrijfsanalyses en rapportagemogelijkheden. Cognos serie 7 versie 2 verschaft de gebruiker nog sneller en gemakkelijker toegang tot de benodigde managementinformatie waardoor bedrijfsactiviteiten direct afgestemd kunnen worden op veranderingen in de markt. De Cognos 7-serie wordt sinds de introductie, nu één jaar geleden, door meer dan 22.000 klanten wereldwijd gebruikt voor onder meer het uitvoeren van bedrijfsbrede rapportages en analyses. Verder kunnen zij er geavanceerde queries mee realiseren, data integreren en gebruikmaken van de scorecarding- en visualisatiefunctionaliteiten. Dit alles vanuit één geïntegreerd platform.

Dankzij de verbeterde OLAP-functionaliteit is het in Cognos serie 7 versie 2 nu mogelijk om diepgaande analyses uit te voeren en geavanceerde rapportages te genereren. De OLAP-interface biedt een verhoogd gebruiksgemak door talrijke nieuwe mogelijkheden zoals drag-and-drop, verbeterde integratie met Excel, geavanceerde zoekopdrachten en gelijktijdige presentatie van tabellen en grafieken. Om de rapportages te bekijken, dient er geen additionele software gedownload te worden. Binnen de Internet Explorer-omgeving kan iedere werknemer het rapport bekijken. Het beheer wordt hierdoor enorm vereenvoudigd wat resulteert in aanzienlijke kosten- en tijdbesparingen.

Een andere nieuwe feature is het uitvoeren van trendanalyses. Het biedt de gebruiker de mogelijkheid om voorspellingen te doen, gebaseerd op historische gegevens. Hierdoor kan snel ingespeeld worden op veranderingen in de markt. De organisatie kan zo haar businessactiviteiten continue monitoren en indien nodig bij stellen. Cognos serie 7 versie 2 is een schaalbare oplossing die alle grote databronnen en besturingssystemen ondersteund.

Deze combinatie van BI-functionaliteiten van één leverancier is uniek," aldus Hans Sint Nicolaas, Managing Director Cognos. Cognos serie 7 versie 2 biedt de klant een BI-oplossing die geavanceerde HTML/XML-rapporten via het web levert. Klanten hebben zo toegang tot een krachtige functionaliteit die direct te gebruiken is zonder dat er extra software benodigd is. Dit resulteert in een lagere cost of ownership en een hoge klanttevredenheid. De klanten die reeds met de bètaversie werken, zien het als dé BI-suite voor bedrijven en organisaties , aldus Sint Nicolaas.

Over Cognos

Cognos, marktleider in Business Intelligence (BI) en Enterprise Planning, levert software die bedrijven helpt hun resultaten te verbeteren door een effectieve besluitvorming op alle niveaus van de onderneming mogelijk te maken. Als voorloper in de ontwikkeling van BI-software biedt Cognos zijn klanten een nieuw wapen in de concurrentiestrijd - Corporate Performance Management (CPM): de strategische toepassing van BI in de totale bedrijfsvoering.

Met CPM kunnen organisaties hun prestaties meten ten opzichte van hun bedrijfsstrategie, zodat ze maatregelen kunnen treffen om deze op alle niveaus van de bedrijfsvoering op elkaar af te stemmen. Cognos biedt een CPM-raamwerk dat mensen, informatie en beslissingsstructuren in de hele organisatie verbindt en de totale managementcyclus met geïntegreerde software voor planning, budgettering, rapportage, analyse en scorecarding ondersteunt.

Deel: ' Cognos introduceert Cognos Serie 7 Versie 2 '
Lees ook