Provincie Antwerpen


11 april 2013
Collectie ModeMuseum op reis naar Nederland

Selectie topstukken uit Antwerpse collectie uitgeleend aan Den Haag en Middelburg

Twintig stukken uit de collectie van het MoMu - ModeMuseum Provincie Antwerpen - worden uitgeleend aan het Gemeentemuseum in Den Haag en het Zeeuws Museum in Middelburg. De stukken zullen deel uit maken van respectievelijk 'Chanel: de Legende' en 'Bescherm Mij! Kleding en accessoires voor lichaam en ziel'.

Zwarte jurk van Chanel (copyright: Draiflessen Collection, Mettingen, Christin Losta) Chanel tailleur
Tussen de uitgeleende stukken zitten onder meer enkele hedendaagse silhouetten van Maison Martin Margiela, maar ook (drie) zwarte jurken uit de jaren 1960. Zo zullen onze Noorderburen onder meer een prachtige tailleur van Chanel, dat ooit toebehoorde aan koningin Paola, kunnen bewonderen. Gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens is tevreden over de buitenlandse interesse: "Aangezien het MoMu steevast tijdelijke tentoonstellingen aanbiedt, krijgt het publiek niet snel toegang tot onze aanzienlijke collectie. Dankzij zijn internationale bekendheid ontvangt het MoMu regelmatig aanvragen voor bruikleen van collectiestukken. Door stukken uit te lenen aan andere musea krijgen de mensen de kans om enkele van onze prachtwerken te bewonderen."

De tentoonstelling 'Chanel: de Legende' loopt van 12 oktober 2013 tot 2 februari 2014 in het Gemeentemuseum Den Haag (www.gemeentemuseum.nl). 'Bescherm Mij! Kleding en accessoires voor lichaam en ziel' loopt van 1 juni tot 8 december 2013 in het Zeeuws Museum in Middelburg (www.zeeuwsmuseum.nl).

Deel: ' Collectie ModeMuseum op reis naar Nederland '


Lees ook