Gemeente Breda

Persberichten

30-01-2003

College B&W Breda optimistisch over afspraken NAC en banken

Het college van burgemeester en wethouders van
Breda is optimistisch over de afspraken die de Raad van Commissarissen en NAC vandaag gemaakt hebben om het misverstand over de invulling van een bedrag van 825.000 euro op te lossen. Dit bedrag is 14% van de totale hypotheekschuld van NAC aan de Rabobank en de ABN Amro bank. De banken en NAC hebben nu overeenstemming bereikt over de invulling van deze 14%. Het college is zojuist door NAC van deze afspraken op de hoogte gesteld.

De afspraken houden in dat voor de helft van het bedrag van 825.000 euro, namelijk zo'n 400.000 euro, compensatie wordt gezocht in zaken die geen budgettaire gevolgen voor NAC Breda hebben. Het gaat dan om bijvoorbeeld kaartjes voor minder bezochte wedstrijden die door de banken aan de jeugd beschikbaar worden gesteld, advertenties, trainingen door NAC spelers aan Bredase jeugdelftallen etcetera. De afspraken kunnen over meerdere jaren worden verdeeld.

Voor het resterende bedrag van 425.000 euro krijgen de banken het gratis gebruik van businessunits en stoelen met ingang van het nieuwe speelseizoen maar de lasten zullen over 4 jaar gespreid worden. Voor dit bedrag wordt compensatie gezocht binnen de meerjarenbegroting van NAC Breda.

Het college is verheugd dat NAC en de banken er op deze manier zijn uitgekomen en zal de gemeenteraad vanavond volgens planning het voorstel tot aankoop van het NAC stadion voorleggen.

Breda, 30 januari 2003

Deel: ' College B&W Breda optimistisch over afspraken NAC en banken '
Lees ook