Gemeente Zwolle


College op bezoek in Diezerpoort


Datum uitgave: 28-01-2003

Onderwerp: zoek op onderwerp

Dinsdag 21 januari heeft het college van burgemeester en wethouders een werkbezoek gebracht aan de Diezerpoort. Het college is op bezoek geweest in de Zwolse wijk om in contact te komen met bewoners en ondernemers uit de stad. Daarnaast hebben zij zich laten informeren over projecten en ontwikkelingen.

De middag begon om 13.00 uur bij het gemeentelijk onderkomen aan de Hogenkampsweg. Het college heeft hier een rondleiding gekregen en ook de begraafplaats bezocht.
Om 13.30 uur begon het college met een fietstocht langs verschillende Onze Buurt Aan Zet-projecten in de Diezerpoort. Onze Buurt Aan Zet (OBAZ) is een initiatief van het Rijk om de leefbaarheid en veiligheid in wijken te vergroten. Vier projecten passeerden de revue:


* Borneostraat, samen met de bewoners is deze straat veiliger en leefbaarder te maken.

* Doe-het-zelf-garage, de Zwolse woningcorporaties, TRAVERS (voorheen Stad & Welzijn) en de gemeente zijn hier bezig om een sleutelwerkplaats op te zetten.

* Speelplek Jupiterstraat, in deze straat is in samenspraak met de buurtbewoners en ?kinderen een nieuwe speelplek gekomen.
* Speelplek Warmoesstraat, binnenkort gaat de gemeente om de tafel met de buurtkinderen om over een nieuwe speelplek te praten.

Na de fietstocht reisde het gezelschap af naar Café Stroomberg aan de Brink voor een kennismaking met de leden van ondernemersvereniging 'De Diezerpoort'. Eind vorig jaar heeft de ondernemersvereniging een enquête over veiligheid gehouden onder haar leden. De heer Maassen, voorzitter van de ondernemersvereniging, bood deze middag de uitkomsten van de enquête aan het college aan.

Externe instanties:
Onze Buurt aan Zet

Bron: afdeling Communicatie Datum van 28-01-2003 tot 10-02-2003

Deel: ' College Zwolle op bezoek in Diezerpoort '
Lees ook