Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Color Guard Nederland maakt seizoensplannen 2002 bekend

Color Guard Nederland (CGN), de overkoepelende organisatie voor Color Guard en Winter Guards in Nederland heeft deze week haar plannen voor 2002 bekend gemaakt. Vijf wedstrijden door heel Nederland, een Europese wedstrijd in Londen en het Nationaal Kampioenschap zorgen voor een druk programma.

Color Guard is een danssport die jaarlijks honderden jongeren bezig houd. Traditioneel waren deze groepen actief als showgroep bij een muziekkorps. Tegenwoordig strijden ze onderling van januari tot en met maart in sporthallen op mechanische muziek. De sport groeit jaarlijks en geniet een steeds groter publieke belangstelling. Het publiek kan genieten van programma's van ongeveer 6 minuten op muziek varierend van Radiohead, Handrock en Maria Callas tot Musical toppers.

 In 2002 organiseert CGN de volgende wedstrijden: 
6 januari - Hilversum
19 januari - Rotterdam (Hoogvliet)
26 januari - Emmeloord
16 februari - Internationale Wedstrijd, Londen, Engeland 23 februari - Aalsmeer
9 maart - Goes
23 maart - Nationaal Kampioenschap Den Bosch

Details zijn te vinden op www.colorguard.org

Groepen uit heel Nederland zullen deelnemen. Dit jaar zijn in elk geval groepen uit Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Limburg, Utrecht, Flevoland, Overijssel, Friesland en Groningen actief. Voor de tweede maal in de geschiedenis schrijft zich ook een Duitse groep in en waarschijnlijk volgen ook enkele Belgische groepen. Daarnaast is er voor het eerst een Franse deelnemer.

(einde persbericht)
Voor meer informatie kijkt u op www.colorguard.org Een beschrijving van wat Color Guard is treft u hier

Meer informatie krijgt u van Peter Jan de Werk
Tel. 010-4125652
pj.dewerk@colorguard.org

Deel: ' Color Guard Nederland maakt seizoensplannen 2002 bekend '
Lees ook