Colt telecom sluit hosting contract met wegener emedia

Amsterdam, 20 juni 2002 - COLT Telecom heeft op 1 juni jongstleden een hosting contract gesloten voor de website Autotrack.nl van Wegener eMedia (www.autotrack.nl). COLT is verantwoordelijk voor de monitoring en het management van de webserver, database server en firewall. Tevens bewaakt COLT de benodigde bandbreedte. Henk Janssen, ICT Director van Wegener eMedia over deze overeenkomst: "Doorslaggevende factoren in de keuze voor COLT Telecom zijn voor ons de kwaliteit van dienstverlening, de geboden SLA en de financiële stabiliteit van COLT". COLT werkt bij de uitvoering van het contract nauw samen met haar partner Oracle, die verantwoordelijk is voor het beheer van de database achter de site. Autotrack.nl is een consumentenwebsite met aanbod van tweedehands auto's voor particulieren. Maandelijks trekt Autotrack.nl ruim 250.000 unieke bezoekers en realiseert zij ruim 7 miljoen pageviews.

"Wij zijn erg verheugd om Wegener als klant te verwelkomen. Wegener is een goed voorbeeld van een van oorsprong traditioneel mediabedrijf dat op creatieve en effectieve wijze gebruik maakt van internet. COLT ondersteunt Wegener daarbij met een volledig dienstenpakket en neemt het beheer uit handen waardoor Wegener zich op de inhoud kan richten", aldus Richard Oosterom, Managing Director Colt Telecom Benelux.

Over Wegener
Wegener is een beursgenoteerde onderneming in media en marketing. Wegener is de grootste uitgever van regionale dagbladen en huis-aan-huiskranten in Nederland en een belangrijke speler in Nederland en West-Europa op het gebied van direct marketing. Daarnaast ontwikkelt en exploiteert Wegener internetproducten en -diensten via Wegener eMedia. Het bedrijf is verder onder meer actief op het gebied van huis-aan-huis verspreiding van reclamemateriaal, postbezorging, gemeentelijke informatiediensten en cartografische producten. Bovendien geeft Wegener special interesttijdschriften uit, levert grafische producten en diensten en exploiteert commerciële radio.

COLT Telecom Group plc.
COLT Telecom Group plc. is een vooraanstaand aanbieder van breedband telecommunicatie- en internetdiensten aan bedrijven en overheidsinstellingen in Europa. Momenteel is COLT actief in 32 Europese steden in 13 landen. COLT beschikt over een EuroLAN netwerk van 15.000 km dat voorziet in een hoge capaciteit glasvezelverbinding tussen alle COLT city netwerken. Daarnaast biedt COLT Telecom internetconnectiviteit en internethosting en heeft COLT Internet Solution Centres. Ook maakt het applicatieservices mogelijk in vele Europese landen. COLT Telecom biedt haar verschillende diensten aan via de eigen backbone, reikend tot in de VS, en door wereldwijde samenwerking met meer dan 450 peering partners.

COLT Telecom Group plc. staat genoteerd aan de Londense effectenbeurs (CTM.L) en aan de Nasdaq (COLT). Informatie over COLT Telecom en COLT-producten vindt u op onze website: www.colt-telecom.nl en/of www.colt-telecom.com

EINDE PERSBERICHT

Deel: ' Colt telecom sluit hosting contract met wegener emedia '
Lees ook