Persbericht

Amsterdam, 23 mei 2002

Colt telecom sluit mantelovereenkomst met stichting ictu

COLT Telecom is geselecteerd door de ICT-Uitvoeringsorganisatie van de overheid (ICTU) als één van vier leveranciers voor het hosten van haar websites en het beheer van de bijbehorende systemen. Het betreft een mantelovereenkomst voor een periode van vier jaar, met de mogelijkheid tot verlenging met tweemaal één jaar. De ICTU is opgericht door minister van Boxtel om de ontwikkeling van de elektronische overheid te faciliteren en te versnellen. In het bestuur van de Stichting ICTU zijn onder meer de rijksoverheid en VNG vertegenwoordigd.

De mantelovereenkomst biedt de mogelijkheid voor de ICTU-programmabureaus om webhosting- en beheercontracten af te sluiten met COLT. COLT is geselecteerd in een openbare aanbestedings-procedure waaraan zestig telecombedrijven hebben deelgenomen. De eerste websites die in de mantelovereenkomsten worden ondergebracht zijn de zeer populaire portal www.overheid.nl en het BasisWettenBestand (BWB).

"De ontwikkeling van de elektronische overheid zal de komende jaren een vlucht nemen. ICTU speelt daarbij een cruciale rol. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de elektronische handtekening waaraan PKIoverheid, één van de dertien ICTU-programmabureaus, momenteel werkt. De eisen die de overheid stelt zijn hoog, zeker met het oog op intensivering van gebruik en beveiliging. COLT bezit de infrastructuur en de technische kennis om daarbij te ondersteunen", aldus Richard Oosterom, Managing Director COLT Benelux.

COLT Telecom Group plc.
COLT Telecom Group plc. is een vooraanstaand aanbieder van breedband telecommunicatie- en internetdiensten aan bedrijven en overheidsinstellingen in Europa. Momenteel is COLT actief in 32 Europese steden in 13 landen. COLT beschikt over een EuroLAN netwerk van 15.000 km dat voorziet in een hoge capaciteit glasvezelverbinding tussen alle COLT city netwerken. Inmiddels zijn ruim 13.000 km van dit EuroLAN netwerk in gebruik genomen. Daarnaast biedt COLT internetconnectiviteit en internethosting, en heeft COLT Internet Solution Centres. Daarnaast maakt het applicatieservices mogelijk in 12 Europese landen. COLT biedt haar verschillende diensten aan via de eigen backbone, reikend tot in de VS, en door wereldwijde samenwerking met meer dan 450 peering partners.

COLT Telecom Group plc. staat genoteerd aan de Londense effectenbeurs (CTM.L) en aan de Nasdaq (COLT). Informatie over COLT en COLT-producten vindt u op onze website: www.colt-telecom.nl en/of www.colt-telecom.com.

EINDE PERSBERICHT

Deel: ' Colt telecom sluit mantelovereenkomst met stichting ictu '
Lees ook