Grontmij

Grontmij NV22/07/02 - Coman breidt activiteiten uit

Coman Duitsland, onderdeel van Grontmij Real Estate, gaat de activiteiten op het gebied van de logistieke projectontwikkeling uitbreiden. Nadat in het eerste boekjaar 2001 voor Tchibo het logistieke centrum Oostenrijk werd ontwikkeld, heeft men nu bij een internationale bakproductenonderneming een opdracht voor een verder project weten binnen te halen.

Het bestaande logistieke centrum met 9000 vierkante meter aan bureau- en magazijnruimte wordt na 1 juli met 6000 vierkante meter magazijnruimte en extra bureau- en serviceruimtes uitgebreid. Volgens planning is de uitbreiding nog dit jaar gereed. Het magazijn krijgt een binnenhoogte van 10,5 meter en wordt uitgerust met hoogbouw palletstellingen. De verbouwing en uitbreiding vinden plaats terwijl de normale werkzaamheden doorgaan. Coman ontwikkelt tevens het financieringspakket.

Momenteel plannen Coman Duitsland en Grontmij Real Estate verdere logistieke objecten in Berlijn, Keulen, het Roergebied, het Rijn-Main gebied, Zuid Duitsland en diverse centraal Europese landen.

Coman Duitsland
Coman Duitsland is in het Duitstalige gebied actief bij de ontwikkeling van grote braakliggende terreinen tot logistieke centra, bedoeld voor specifieke gebruikers. Het verschil met conventionele projectontwikkelaars en investeringsmaatschappijen is dat naast pure huuropties ook leasekoop-constructies en rechtstreekse koop- en hoofdaannemercontracten kunnen worden aangeboden. Een andere activiteit is de projectontwikkeling van parkeer- en kantoorobjecten op geselecteerde locaties.

Binnen het kader van de ontwikkeling van een Europees netwerk van logistieke standplaatsen door Grontmij, zal Coman de hieruit voortvloeiende taken in Duitsland op zich nemen. Coman is voor Duitse klanten het aanspreekpunt in het Europese Grontmij Real Estate-netwerk.

Door samenwerking met de andere ondernemingen van de Grontmij Groep en met partners waarmee men langdurige relaties onderhoudt, profiteren onze klanten van synergie-effecten. Een allesomvattend dienstenpakket van projectontwikkeling via financiering en marketing tot aan de sleutelklare oplevering, kunnen we hierdoor aanbieden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Coman Duitsland: Olivier Driver, telefoon 00-49-221-55405140 of 00-49-173-7088830.


---

Deel: ' Coman breidt activiteiten uit '
Lees ook