Gemeente Ede


- vanavond om 19.00 uur -

Combinatieconcert beiaard en viool

Stadsbeiaardier van Ede Henry Groen verzorgt, samen met violiste Lidewij van der Voort, woensdag 29 augustus om 19.00 uur een uniek concert in de toren van de Oude Kerk aan de Grotestraat in Ede.

Henry Groen bespeelt solo de grote beiaard in de toren en begeleidt op een beiaardstudie-klavier in de torenhal het vioolspel van Lidewij van der Voort. Op het programma staan werken van o.a. Telemann (1681-1767) en Vivaldi (1675-1741).

Lidewij van der Voort

Lidewij van der Voort studeerde viool bij Johannes Leertouwer in Amsterdam en vanaf 1999 barokviool bij Sigiswald Kuijken in Brussel. Zij volgde bovendien lessen masterclasses bij Reinhard Goebel, Margareth Faultless, Jaap Schroder en Marie Leonhardt. In 1999 werd zij geselecteerd voor het European Union Baroque Orchestra en werkt daarnaast als free-lance musicus bij de Nederlandse Bachvereniging, het Utrechts Barokconsort, La Borea, Anima Eterna, King's consort en Musica Antiqua Koln. Samen met de klaveciniste Marieke Spaans vormt zij het ensemble La Calendola Amsterdam.

Programmaboekjes

Programmaboekjes met het volledige programma en informatie over de beiaard, de beiaardiers en de te spelen muziekstukken kunt u gratis verkrijgen in het raadhuis, de Openbare Bibliotheek, het Muziek- en Danscentrum Ede, het VVV-kantoor, en bij de toren tijdens de concerten.

Voor verdere informatie kunt u bellen met Jos van Engelen van de gemeentelijke afdeling Cultuur, Kunsten en GEde, 30 augustus 2001

Zoekwoorden:

Deel: ' Combinatieconcert beiaard en viool Ede '
Lees ook