Ingezonden persbericht


Persbericht, 19 april 2004

Comicbase.nl compleet gerestyled

De nieuwsvoorziening stokte even de afgelopen maanden, maar vanaf vandaag is de stripnieuwssite Comicbase.nl terug. Compleet gerestyled, en met meer lezersservice.

Het eerste dat trouwe bezoekers zal opvallen, is de vormgeving van de website. Die is geprofessionaliseerd, met dank aan webmaster Nozzman, die garant staat voor het nieuwe ontwerp. Nozzman is onder stripliefhebbers bekend als cartoonist, vooral vanwege zijn eigen website. De nieuwe Comicbase-site is gebouwd door GOLD&BAKERY Online Communicatie, waarin Nozzman (echte naam: Bram van Rijen) samenwerkt met Alex de Rijk.

Een nieuwe jas wil nog niet zeggen dat Comicbase.nl van haar oude koers is afgestapt. Hete nieuwtjes over strips en beeldcultuur blijven het speerpunt van de site, die door het toegevoegde content management systeem sneller dan ooit kan worden geüpdate. Bij het opleveren van de vernieuwde site hebben we ook de belangrijkste nieuwsfeiten van de afgelopen drie maanden toegevoegd: lees alles over de S1ngle-rechtzaak, de prijzen in Angoulême, het vertrek van Klepzeiker uit Nieuwe Revu en de terugkeer van de krantenstrips Peer en Heinz.

Aangezien bezoekersstatistieken aantonen dat vooral de recensies goed worden bezocht, is dit deel publieksvriendelijker gemaakt. Er kan handiger op tekenaarsnaam worden gezocht. Ook meldt de homepage de laatst toegevoegde recensie en een boekentip. Wie een recensie bekijkt, kan altijd direct doorklikken naar de laatste drie toegevoegde recensies. Wekelijks zullen er nieuwe recensies worden toegevoegd.

Net als voorheen blijft Comicbase.nl haar bezoekers navigeren over internet met een overzichtelijke pagina vol striplinks. Op die subpagina staan alle drukbezochte stripforums prominent genoemd, maar Comicbase.nl ondersteunt primair het Stripnet Stripliefhebbers Forum. Op de homepage is een directe link naar die forum opgenomen.

Nieuw op de site is een aparte pagina waarop de belangrijkste Nederlandse stripbladen in een historisch overzicht zijn geplaatst, met een korte omschrijving en relevante links. Van Pep tot Myx, van Robbedoes tot Donald Duck.

Comicbase.nl is al actief sinds 30 juli 2001. In de afgelopen drie jaar vestigde de site zijn naam met het jaarlijkse lijstje van Stripwinners en Striplosers, dat traditiegetrouw voor veel ophef zorgt.

Meer info: http://www.comicbase.nl

Niet voor publicatie:
Voor vragen kunt u terecht bij Jeroen Mirck, oprichter van Comicbase.nl: mirck@comicbase.nl. Of telefonisch: (06) 415 699 15.


Deel: ' Comicbase.nl compleet gerestyled '
Lees ook