commando-overdracht marine vliegkamp de kooy

kapitein ter zee carl van haastert draagt morgen het commando over de groep maritieme helikopters en het marine vliegkamp de kooy over aan kapitein ter zee rik janssen. ten overstaan van genodigden en personeel van het vliegkamp en de helikoptergroep zal het commando en het vaandel van de marine luchtvaartdienst ceremonieel worden overgedragen.

kapitein ter zee janssen keert na een periode van vijf jaar terug op het marinevliegkamp de kooy, waar hij eerder als commandant van vliegtuigsquadron 7 en chef staf heeft gewerkt. de komende periode zal hij zich gaan bezighouden met de overgang van de marine luchtvaartdienst naar het commando luchtstrijdkrachten en het in gebruik nemen van de nieuwe maritieme nh90 helikopter. het marine vliegkamp zal binnen het nieuw op te richten defensie helikopter commando worden omgedoopt tot maritiem vliegkamp de kooy, waarmee ook de intensieve civiel-militaire samenwerking tussen het militaire deel van de kooy en de civiele luchthaven den helder onverminderd wordt voortgezet.

scheidend commandant van haastert was de langst zittende commandant van de kooy. zijn commando-periode van ruim zes jaren kenmerkte zich door reorganisaties, zorg voor het behoud van vliegers en technisch personeel, en natuurlijk de vele search-and-rescue acties waarbij de helikopters van de kooy medische hulp op zee boden. begin mei van dit jaar gaat van haastert met functioneel leeftijdsontslag.

noot aan redacties (niet voor publicatie)

voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie commandant zeestrijdkrachten, luitenant ter zee bart visser, 06 - 10 29 08 84.

bron: ministerie van defensie

Deel: ' Commando-overdracht Marine Vliegkamp De Kooy '


Lees ook