Provincie Utrecht


Persbericht
31 augustus 1999

GS trekken 2 ton uit:
COMMISSARIS ONTHULT EERSTE FIETSROUTE-INFORMATIEPANEEL

Eendrachtig klommen commissaris van de Koningin B. Staal en ANWB-directeur G. van Woerkom op een tandem. Niet om zich vooruit te bewegen, maar om een informatiepaneel met fietsroutes te onthullen. Door op de pedalen van de tandem te trappen, hesen zij een houten schot omhoog, waarna het informatiepaneel zichtbaar werd. Het gebeurde op donderdag 19 augustus, tegenover het gemeentehuis van Bunnik in Odijk.

Het was het eerste paneel in een lange reeks. De komende maanden komen op 34 plaatsen in de provincie dergelijke informatieborden te staan. Zij geven een overzicht van 17 fietsroutes, die de afgelopen jaren nieuw ontwikkeld en bewegwijzerd zijn. Bijzonder is het 'Rondje Utrecht', een route van 280 kilometer langs de Utrechtse provinciegrens.

De provinciale routes verdienen het predikaat 'cultuurhistorische fietsroutes'. Bij het ontwerpen ervan is er extra op gelet dat een fietser zo veel mogelijk te weten komt over de cultuurhistorische bezienswaardigheden langs de route. De routes zijn beschreven in zes cultuurhistorische fietsgidsen.

De provinciale fietsroutes zijn ontwikkeld door de provincie Utrecht en bewegwijzerd door de ANWB. Binnenkort is bij de VVV's en het Utrechts Bureau voor Toerisme een folder met de routekaart en aanvullende informatie verkrijgbaar.
(Voor informatie: Christiaan Bonebakker, actueel@prvutr.nl 030 - 258 33 25)

Deel: ' Commissaris onthult fietsroute-informatiepaneel in Odijk '
Lees ook