CompaNanny start Engelstalige Kinderopvang


AMSTERDAM, 20100506 -- CompaNanny Kinderopvang heeft besloten vanaf 1 juni 2010 Engelstalige Kinderopvang aan te bieden voor kinderen vanaf 2 maanden tot 4 jaar. De kinderen worden hier onder andere voorbereid op de internationale school. De eerste Engelstalige groepen openen op Schiphol Rijk en in het Atlas ArenA gebouw.

In 2009 kwamen per maand gemiddeld 350 expats via het Expatcenter naar Amsterdam en Amstelveen. CompaNanny heeft gekeken naar de behoefte van moderne ouders. Steeds meer hoogopgeleide ouders trekken zelf met hun kroost naar het buitenland. Zo zijn er nu ook Nederlandse kinderen die worden aangemeld voor de Engelstalige opvang.

Huiselijke sfeer
CompaNanny wil een tweede huis zijn voor het kind. Dit is terug te zien aan de huiselijke sfeer op de groep en de materialen die gekozen zijn als speelgoed. De kinderen bij CompaNanny spelen met stoffer en blik, een vergiet, en andere huishoudelijke voorwerpen. Om de kwaliteit te waarborgen worden nannies jaarlijks getraind in pedagogische visies van Reggio Emilia en Pikler. Voor expat ouders blijkt dit wel even wennen, want met name Amerikaanse en Aziatische ouders zijn gewend aan een schoolsere omgeving vanaf 2 jaar.

Terug naar de eenvoud
"Ieder kind heeft recht op persoonlijke aandacht, ook als het een aantal dagen per week naar de opvang gaat", aldus Keije van Hoorick, communicatiemanager bij CompaNanny. Het pedagogisch beleid en de dagindeling zijn op zo'n manier vormgegeven dat er veel ruimte is voor ontwikkeling. "We gaan zoveel mogelijk naar buiten en er wordt iedere dag gewerkt in het atelier." Regelmatig komen er kunstenaars en oude ambachten langs om de kinderen en de nannies te inspireren in de activiteiten die worden ondernomen. "Het is ontroerend om te zien hoe onze dochter enthousiast vertelt over Koninginnedag", aldus de Amerikaanse moeder van Ashley, 3 jaar.

Ouders kunnen kinderen aanmelden via de website www.compananny.nl

Voor meer informatie:
Keije van Hoorick
Communicatie Manager
CompaNanny Nederland B.V.
Postbus 69455
1060 CM Amsterdam
T: 020-4170117
F: 020-4083830
E: k.vanhoorick@compananny.nl
W: www.compananny.nl


Deel: ' CompaNanny start Engelstalige Kinderopvang '
Lees ook