Compaq

Compaq Computer B.V.
Groningenweg 10
Postbus 475
2800 AL Gouda
Telefoon 0182 - 565888
Telefax 0182 - 538348
Compaq neemt de leiding met eerste 64-bit 1 GHz processor in nieuwe AlphaServer; Tru64 UNIX nu voorzien van krachtige uitbreidingen

Compaq biedt klanten als eerste de mogelijkheid om verschillende processorsnelheden te gebruiken in één systeem

Gouda, 07/18/2001 -- Compaq introduceert een aantal belangrijke uitbreidingen voor haar Tru64 UNIX enterprise besturingsysteem. Bovendien lanceert Compaq als eerste in de markt de beschikbaarheid van de 64-bit 1GHz processor in haar high-end AlphaServer GS Series-systemen. Hiermee versterkt Compaq haar vooraanstaande positie op het gebied van 64-bit automatisering.

De nieuwe uitbreidingen voor Tru64 UNIX voorzien het besturingssysteem onder andere van krachtige workload-management functies, hogere beschikbaarheid dankzij de mogelijkheid om online processors toe te voegen of te vervangen, en lagere instap-kosten voor clustertechnologie door ondersteuning van standaard cluster-interconnecties. Tevens biedt Compaq haar klanten als eerste de mogelijkheid om verschillende processor-snelheden te gebruiken in één systeem. Deze mogelijkheid voorziet klanten van zowel een betere bescherming van hun investeringen als een voordeliger upgrade-pad wanneer zij hun systemen voorzien van snellere processors.

Naast de beschikbaarheid van de AlphaServer GS Series met de 1 GHz 64-bit Alpha-processor, zijn nu ook de AlphaServer DS Series-systemen met een 833 MHz 64-bit Alpha processor leverbaar. AlphaServer GS Series-systemen ondersteunen zowel Tru64 UNIX als Compaq s OpenVMS-besturingssysteem. De AlphaServer DS Series-systemen ondersteunen daarnaast ook Linux. Voor de GS Series-systemen is een Linux ADK (Advanced Developers Kit) beschikbaar.

Met deze aankondigingen versterkt Compaq haar leidende positie op het gebied van zeer krachtige systemen met een hoge beschikbaarheid, om te kunnen voorzien in de behoeften van klanten in markten die uiteenlopen van e-business tot telecommunicatie en zware technische computeromgevingen, zegt Rich Marcello, vice president en general manager van Compaqs High Performance Systems Division.

Daarnaast versterkt Compaq haar positie als belangrijkste ontwikkelpartner voor Oracle9i RAC, met nieuwe, lager geprijsde Tru64 UNIX AlphaServer-configuraties en het 9 Days to 9i RAC programma, waarmee Compaq haar klanten een volledig draaiende configuratie garandeert binnen negen dagen na ontvangst van de bestelling.

Uitbreidingen voor Tru64 UNIX
Tot de uitbreidingen voor Compaqs Tru64 UNIX besturingssysteem behoren onder andere:

· Flexibelere en krachtigere workload-management opties voor systeembeheerders, waaronder ArmTech-technologie van Aurema, waarmee systeembronnen dynamisch kunnen worden toegewezen. Met de resource management-software van Compaq Tru64 UNIX zijn systeembeheerders beter in staat om Service Level Agreements (SLAs) na te komen, zelfs bij een onvoorspelbare werklast.
· De mogelijkheid om processors met verschillende snelheden te gebruiken in AlphaServer GS Series-systemen en in systeempartities. Compaq is de eerste leverancier die deze mogelijkheid biedt, waarmee systeembeheerders de beste beslissingen kunnen nemen over de prijs/prestatieverhoudingen, door extra capaciteit toe te voegen wanneer dit nodig is. Dit vertaalt zich in een betere bescherming van investeringen. Deze mogelijkheid is tevens van toepassing op AlphaServer-systemen met OpenVMS.
· Ondersteuning voor het online vervangen of toevoegen van processors in de AlphaServer GS Series-systemen, zonder dat applicaties of data-transacties onderbroken hoeven te worden.
· Ondersteuning voor standaard, op LAN gebaseerde cluster-interconnecties. Hiermee wordt de instapprijs voor geclusterde Tru64 UNIX-systemen verlaagd en kan een groot aantal klanten overgaan op Tru64 UNIX clusters, voor betere beheersbaarheid en hogere beschikbaarheid.
· Uitgebreidere Internet-mogelijkheden, waaronder Internet Express V5.6 (voorheen Open Source Internet Solutions - OSIS). Dit is een verzameling open source en commerciële software die een basisinfrastructuur vormen voor Internet-applicaties. Daarnaast beschikt Tru64 UNIX nu over iPlanet Directory Server, waarmee het maximale aantal gebruikers van directory services toeneemt tot 200.000.

Hogere prestaties voor AlphaServer-systemen
De 1 GHz Alpha-procesor is nu beschikbaar voor alle modellen uit de AlphaServer GS Series: de 8-processor GS80, de 16-processor GS160 en de krachtige GS320, die maximaal 32 processors ondersteunt.

De aankondiging van de beschikbaarheid van AlphaServer-systemen met de eerste 1 GHz 64-bit processors onderstreept de leidende positie die Compaq al 10 jaar heeft op het gebied van 64-bit automatisering, zegt Marcello. We zullen deze positie volgend jaar verder versterken met een nieuwe familie van AlphaServer-systemen die gebaseerd zal zijn op onze volgende generatie EV7 Alpha-processor. Tevens zal Intels Itanium-processorfamilie in de toekomst worden voorzien van de microprocessor- en compilertechnologie van de Alpha.

Het prestatievermogen van de nieuwe Alpha-processor werd onlangs gedemonstreerd door de uitstekende prestaties van een AlphaServer GS 320-systeem met Tru64 UNIX en Oracles nieuwe 9i-database, waarbij een nieuw wereldrecord werd behaald in de TPC-C benchmark. Het AlphaServer-systeem, ondersteund door een StorageWorks-opslagsysteem met een capaciteit van 22 TB, wist 230.533 transacties per minuut te verwerken, tegen een prijs van $44,62 per transactie.

9 Days to 9i RAC - nieuwe basisprijs voor Oracle9i RAC-gecertificeerde configuraties
Compaq heeft tevens een lagere prijs aangekondigd voor een Oracle 9i-gecertificeerde configuratie dat bestaat uit een AlphaServer ES40 Tru64 UNIX cluster met Oracle9i RAC. Deze configuratie, die getest en geïnstalleerd wordt door specialisten van Oracle en Compaq, is 42 procent voordeliger dan de eerdere gecertificeerde ES40 configuratie.

Ook heeft Compaq het 9 Days to 9i RAC-programma geïntroduceerd. Dit betreft een speciaal programma die garandeert dat klanten een draaiende Oracle9i RAC-configuratie hebben binnen negen dagen na ontvangst van de order. In Europa nemen Compaq-partners Magirus en Matrologie deel aan dit programma, met belangrijke aanvullende mogelijkheden voor Oracle9i RAC.

Beschikbaarheid
De AlphaServer GS Series-systemen met de 1 GHz Alpha-processor zijn per direct leverbaar. Dit geldt ook voor de AlphaServer DS Series-systemen met de 833 MHz Alpha-processor. De nieuwe, verbeterde versie van Tru64 UNIX wordt vanaf september geïnstalleerd op Tru64 UNIX AlphaServer-systemen. De verbeterde TruCluster Server-software is vanaf september leverbaar.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is een van s werelds marktleiders op het gebied van Internet-infrastructuren en -toegang. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert, al dan niet in samenwerking met haar partners, een breed scala aan end-to-end enterprise oplossingen, waaronder hardware, software, opslagsystemen en diensten. In meer dan 200 landen verkoopt Compaq haar producten en diensten, voornamelijk aan het bedrijfsleven, de overheid, onderwijsinstellingen en consumenten.

Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten, alsmede klantenondersteuning, is beschikbaar op https://www.compaq.nl.

This press release may contain forward-looking statements based on current expectations that involve a number of risks and uncertainties. The potential risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially include, among others: market conditions, particularly in the U.S.; increased competitive environment and pricing pressures; disruptions related to restructuring activity and delays in the implementation of changes in delivery models. Further information on these and other factors that could affect Compaq's financial results is included in Compaq's Securities and Exchange Commission (SEC) filings, including the latest Annual Report on form 10-K and the latest quarterly report on Form 10-Q.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 565807, e-mail:
Jeanette.dewilde@compaq.com
Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel, tel. 023 5628208, e-mail: perlitaf@monogram.nl

Deel: ' Compaq biedt verschillende processorsnelheden in één systeem '
Lees ook