Compaq breidt oplossing voor 'high value' e-betaling uit naar NonStop Himalaya en Tru64 UNIX

Samenwerking met Fundtech en Software Integrators om financiële instellingen bredere platformkeuze te bieden
Gouda, 4 januari 2000 - Compaq lanceert de Compaq NonStop Payments Factory op NonStop Himalaya-servers. Een versie voor het Compaq Tru64 UNIX-platform zal in het eerste kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn. Hiermee is de Compaq NonStop Payments Factory één van de meest schaalbare oplossingen voor e-betaling en specifiek bestemd voor grote financiële instellingen.

Van origine is de NonStop Payments Factory een op Windows NT servers gebaseerde oplossing voor internationaal betalingsverkeer met de mogelijkheid van 'intra-day' liquiditeitsbeheer. Dit houdt in dat het liquiditeitsverloop gedurende de dag zichtbaar gemaakt wordt. Daarnaast integreert deze oplossing de bestaande applicaties voor grootschalige, zogenaamde 'high value' betalingsverwerking van grote banken.

"Met de huidige mondiale 24-uurs economie en toenemende industriële consolidaties nemen ook de risico's die aan 'high value' betalingsverwerking verbonden zijn toe," zegt Sander Scholten, Director Enterprise Solutions & Services Group van Compaq Computer B.V. "Compaq biedt met de diverse platforms hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid van de systemen die ervoor zorgen dat deze betalingsoperaties door banken van elke omvang altijd uitgevoerd kunnen worden."

De expertise en software-oplossingen van partners
Om aan specifieke wensen van banken tegemoet te kunnen komen, kondigt Compaq een samenwerkingsverband aan met Fundtech en Software Integrators. Deze twee partijen zijn experts in integreren van hun gespecialiseerde software in de Compaq hardware-platforms.


* Fundtech levert PAYplus Real Time Gross Settlement (RTGS), een client/server overmakings-betalingssysteem dat betalingsverwerking, liquiditeitsmanagement en grootschalige RTGS-voorzieningen ondersteunt op Compaq ProLiant- en AlphaServer-platforms.

* Software-Integrators levert COPE en STAR, die dienen als centraal controlepunt waar de geïntegreerde database voor betalingen, realtime-bewaking en -rapportage, alsmede betalingsverwerking plaatsvindt. Deze oplossing is ook geschikt voor de grootste financiële instellingen en draait op Compaq NonStop Himalaya-servers.

Deze nieuwe samenwerkingsverbanden vormen een uitbreiding op de huidige relaties met FICS, Fircosoft, Financial Systems Technology, Insider Technologies en NEON en voegen waarde en functionaliteit toe aan het Compaq productaanbod op een of meer platforms.

Beschikbaarheid en service
De Compaq NonStop Payments Factory-oplossing op de Compaq ProLiant- en NonStop Himalaya-servers is per direct wereldwijd beschikbaar. De Tru64 UNIX-versie zal in de loop van het eerste kwartaal van dit jaar wereldwijd verkrijgbaar zijn. Om overeenstemming met zowel plaatselijke betaalsystemen (zoals FedWire) als internationale boekingsystemen (zoals SWIFT) te realiseren, levert Compaq Services een complete reeks van professionele diensten voor de Compaq NonStop Payments Factory-oplossing, inclusief consultancy, maatwerk, integratie en installatie van hardware en software.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is wereldwijd leverancier van informatietechnologie. Compaq is het op één na grootste computerbedrijf ter wereld en marktleider op het gebied van de productie en verkoop van personal computers. Compaq ontwikkelt en levert een breed scala aan hardware- en softwareoplossingen inclusief services voor consumenten tot en met high-end enterprise computing omgevingen. Zo biedt het bedrijf fouttolerante bedrijfskritische oplossingen, netwerk- en communicatieproducten, server-systemen, workstations, zakelijke desktop- en notebookproducten en consumenten pc's. Het bedrijf is toonaangevend op het gebied van milieuvriendelijke programma's en bedrijfsvoering. Compaq-producten worden verkocht in meer dan 100 landen via een wereldwijd netwerk van Compaq Business Partners. Het bedrijf is opgericht in 1982. Compaq is gevestigd in Houston, Texas. In Nederland is het hoofdkantoor van Compaq Computer B.V. gevestigd in Gouda.

Meer informatie over Compaq en haar producten, alsmede klantenondersteuning is beschikbaar op http://www.compaq.nl.

- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jolanda Peek, tel. 0182-565844, e-mail Jolanda.Peek@compaq.com of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Judy van Kamperdijk, tel. 023 - 5628208, e-mail: judyvk@monogram.nl.

Deel: ' Compaq breidt oplossing voor 'high value' e-betaling uit '
Lees ook