CMGCompaq, CMG en Microsoft sluiten strategische samenwerking op het gebied van draadloze diensten

Op basis van 'mobile2you', een platform voor multi-channel communicatie

Gouda, 20 september 2001 - Compaq Computer B.V., CMG Unwired Concepts en Microsoft B.V. hebben een strategisch partnership gesloten op het gebied van draadloze diensten op basis van het door CMG ontwikkelde mobile2you-platform. Dit platform is gebaseerd op hardware van Compaq en software van Microsoft. Het biedt verscheidene communicatiekanalen, zoals SMS, web, e-mail, WAP en spraak. De samenwerking richt zich op de verdere ontwikkeling, alsmede de sales en marketing van het platform. Het eerste resultaat van de samenwerking zijn de SMS-diensten die CMG Unwired Concepts verzorgt op het door Compaq geïnitieerde tweedaagse DutchInnovate.nl evenement dat op 19 en 20 september aanstaande plaatsvindt in het Nederlands Congres Centrum in Den Haag.

Ronald Knoop, Director Enterprise Business Group en Marketing van Compaq in Nederland: "Deze samenwerking met CMG en Microsoft is een goed voorbeeld van onze strategie om samen met partners end-to-end oplossingen te ontwikkelen en die ook gezamenlijk op de markt te brengen."

Het mobile2you-platform is door CMG in samenwerking met Microsoft en Compaq ontwikkeld. De kern van het platform is opgebouwd rondom Microsoft's Distributed interNet Architecture (DNA) en de nu al beschikbare .Net technologie. Het platform draait onder Windows 2000 en maakt gebruik van Microsoft's BizTalk Server 1.0, een .Net-product met uitgebreide mogelijkheden voor het samenstellen ('orkestreren') van dynamische bedrijfsprocessen die gebruikmaken van verschillende applicaties. Voor de hardware wordt onder meer gebruik gemaakt van krachtige Compaq ProLiant servers en Compaq Storageworks opslagsystemen.

DutchInnovate.nl
Met behulp van het mobile2you-platform verzorgt CMG Unwired Concepts diverse SMS-diensten op het evenement DutchInnovate.nl. Tot deze diensten behoren de nieuwsvoorziening en logistieke informatie zoals parkeermogelijkheden en file- informatie. Ook verzorgt CMG Unwired Concepts tijdens het evenement enquêtes via SMS, waarbij bezoekers een reactie kunnen geven op stellingen die tijdens het evenement worden geponeerd.

Het mobile2you platform stelt bedrijven in staat 1-op-1 met individuele klanten in contact te treden, op basis van hun voorkeuren, interesses en transactiehistorie. Mobile2you werkt momenteel met het web, e-mail, SMS, WAP en spraak als belangrijkste communicatiemiddelen. Nieuwe kanalen, zoals interactieve TV en nieuwe standaarden voor mobiele communicatie waaronder GPRS en UMTS, kunnen worden toegevoegd zodra deze beschikbaar zijn.

CMG Unwired Concepts
CMG Unwired Concepts bedenkt samen met ondernemingen mobiele concepten die succesvolle interactie met hun klanten of werknemers mogelijk maken. Daarnaast begeleidt CMG Unwired Concepts haar klanten bij het bouwen van deze concepten. Het eigen multichannel platform maakt het mogelijk om de mobiele concepten netwerkonafhankelijk bij de gebruikers te bezorgen.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation ('Compaq') is opgericht in 1982 en is een van 's werelds marktleiders op het gebied van enterprise-technologie en -oplossingen. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert hardware, software, oplossingen en diensten, waaronder toonaangevende enterprise opslag- en ICT-oplossingen, fouttolerante bedrijfskritische oplossingen en communicatieproducten, alsmede draagbare en desktop personal computers die in meer dan 200 landen worden verkocht.

Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten is beschikbaar op http://www.compaq.nl.

COMPAQ AND THE COMPAQ LOGO ARE TRADEMARKS OF COMPAQ INFORMATION TECHNOLOGIES GROUP, L.P. PRODUCT NAMES MENTIONED HEREIN MAY BE TRADEMARKS AND/OR REGISTERED TRADEMARKS OF THEIR RESPECTIVE COMPANIES. THIS PRESS RELEASE MAY CONTAIN FORWARD-LOOKING STATEMENTS BASED ON CURRENT EXPECTATIONS THAT INVOLVE A NUMBER OF RISKS AND UNCERTAINTIES. THE POTENTIAL RISKS AND UNCERTAINTIES THAT COULD CAUSE ACTUAL RESULTS TO DIFFER MATERIALLY INCLUDE: WORSENING GLOBAL ECONOMIC CONDITIONS, INCREASED COMPETITIVE ENVIRONMENT AND PRICING PRESSURES, DISRUPTIONS RELATED TO RESTRUCTURING ACTIONS AND DELAYS IN THE EXPANSION OF COMPAQ'S SOLUTIONS BUSINESS MODEL. FURTHER INFORMATION ON THESE AND OTHER FACTORS THAT COULD AFFECT COMPAQ'S FINANCIAL RESULTS IS INCLUDED IN COMPAQ'S SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION (SEC) FILINGS, INCLUDING THE LATEST ANNUAL REPORT ON FORM 10-K AND THE LATEST QUARTERLY REPORT ON FORM 10-Q.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 - 565807, e-mail: Jeanette.dewilde@compaq.com Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel, tel. 023 - 5628208, e-mail: perlitaf@monogram.nl

Deel: ' Compaq, CMG en Microsoft werken samen aan draadloze diensten '
Lees ook