TNT Post Groep

TNT gaat de logistiek verzorgen voor Compaq Spare Parts
in Europa, het Midden Oosten en Afrika


TNT gaat de logistiek verzorgen voor Compaq Spare Parts in Europa, het Midden Oosten en Afrika

Compaq Spare Parts is voornemens zijn logistieke activiteiten, ter waarde van 500 miljoen gulden, in Europa, het Midden Oosten en Afrika over te dragen aan TNT. Het contract zal naar verwachting begin 2000 getekend worden. TNT zal de complete keten van voorraadbeheer, transport en opslag verzorgen.

In samenwerking met Compaq zal de infrastructuur van locale voorraadpunten worden aangepast. Op dit moment zijn dat er nog 140; dit aantal zal worden teruggebracht tot 90. Dit netwerk zal zodanig worden aangepast dat ook andere aanbieders er gebruik van kunnen maken. Daarnaast zal een nieuw centraal distributiecentrum worden gebouwd, van waaruit 31 landen in 3 continenten bediend zullen worden.

Het centrale distributiecentrum zal in het oosten van Nederland worden gesitueerd. Het zal een oppervlak van ongeveer 20.000 m2 hebben en werk bieden aan circa 125 medewerkers. Vanuit dit centrale distributiecentrum worden onder andere de locale voorraadpunten bediend. Naar verwachting zullen er vanuit het centrale distributiecentrum 2 miljoen serviceopdrachten per jaar verwerkt worden.

Vanuit de 90 locale voorraadpunten (Forward Stock Locations) in 31 landen zullen in totaal 5 miljoen serviceopdrachten verwerkt worden.

TNT Post Groep (TPG) verleent wereldwijd, onder de twee merknamen PTT Post en TNT, een breed scala aan post, express en logistieke diensten. TPG heeft ruim 100.000 medewerkers in 60 landen en is actief in meer dan 200 landen. TPG is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, London en Frankfurt.

22 december 1999


Deel: ' Compaq draagt logistieke activiteiten over aan TNT '
Lees ook