NonStop® eBusiness-strategie vormt drijvende kracht achter nieuw Internet-bedrijfsmodel
Compaq onthult strategie om klanten effectief zaken te laten doen via het Web
Gouda, 20 april 1999 - Tijdens Compaq Innovate Forum '99 dat afgelopen week in Houston heeft plaatsgevonden, heeft Compaq mededelingen gedaan over de nieuwe strategie van het bedrijf om al haar zakelijke klanten in staat te stellen om via Internet volcontinu ('nonstop') bereikbaar te zijn en zaken te doen.

Deze strategie, die door Compaq 'NonStop® eBusiness' wordt genoemd, vormt de kern van Compaq's inspanningen op het gebied van Internet. Het is ontworpen om klanten bedrijfszekere automatiserings-oplossingen met een hoge beschikbaarheid te bieden binnen een zich snel ontwikkelende Internet-economie.

Het NonStop eBusiness-model
Compaq richt zich op eBusiness, omdat steeds meer klanten zich voor de uitdaging gesteld zien om optimaal gebruik te maken van Internet voor hun zakelijke activiteiten.

Volgens John Rose, Senior Vice President en General Manager van de Enterprise Computing Group van Compaq, is het duidelijk dat Internet wereldwijd de meest belangrijke manier zal worden om zaken te doen. "Om succesvol te zijn in het Internet-tijdperk, moeten organisaties zich aanpassen aan een nieuw bedrijfsmodel waarin onder andere snelheid, wereldwijde concurrentie en e-commerce een hoofdrol spelen," stelt Rose. "Een model waarin een continue verbinding met klanten, partners, toeleveranciers en medewerkers absoluut essentieel is en waar de concurrent met slechts één muisklik te vinden is."

Compaq NonStop eBusiness gedefinieerd
Compaq's NonStop eBusiness stelt klanten in staat om optimaal zaken te doen, door middel van continue bereikbaarheid en door het vermogen om snel te reageren op de vragen en wensen van klanten. De strategie omvat twee hoofdelementen: de NonStop eBusiness-oplossingen en de NonStop eBusiness ICT-infrastructuur. De NonStop eBusiness-oplossingen omvatten een breed scala aan oplossingen voor onder andere e-commerce, berichtenverkeer en werkgroepfunctionaliteit, zakelijke applicaties en enterprise management. De NonStop eBusiness ICT-infrastructuur ondersteunt de hierboven genoemde oplossingen door middel van server-, storage- en netwerkproducten, alsmede besturingssystemen en netwerkinfrastructuren.

Hiermee zijn organisaties van iedere grootte in staat om effectief te concurreren binnen een zakenwereld die 24 uur per dag, 7 dagen per week draait.

Compaq Services
Een andere belangrijke component van de NonStop eBusiness-strategie wordt gevormd door Compaq Services. Compaq heeft haar diensten toegespitst op het bieden van de planning, het ontwerp, de implementatie en het beheer van haar NonStop eBusiness-model. Wereldwijd telt Compaq momenteel 27.000 service- en support-specialisten. Deze organisatie heeft inmiddels meer dan 20.000 grote netwerkprojecten succesvol afgerond, Internet-oplossingen geïmple-menteerd bij ruim 1.000 ondernemingen en bij 500 grote organisaties zwaar beveiligde firewalls geïnstalleerd.

Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is wereldwijd leverancier van informatietechnologie. Compaq is het op één na grootste computerbedrijf ter wereld en marktleider op het gebied van de productie en verkoop van personal computers. Compaq ontwikkelt en levert een breed scala aan hardware- en softwareoplossingen inclusief services voor consumenten tot en met high-end enterprise computing omgevingen. Zo biedt het bedrijf fouttolerante bedrijfskritische oplossingen, netwerk- en communicatieproducten, server-systemen, workstations, zakelijke desktop- en notebookproducten en consumenten pc's. Het bedrijf is toonaangevend op het gebied van milieuvriendelijke programma's en bedrijfsvoering. Compaq-producten worden verkocht in meer dan 100 landen via een wereldwijd netwerk van Compaq Business Partners. Het bedrijf is opgericht in 1982. Compaq is gevestigd in Houston, Texas. In Nederland is het hoofdkantoor van Compaq Computer B.V. gevestigd in Gouda.

Meer informatie over Compaq en haar producten, alsmede klantenondersteuning is beschikbaar op http://www.compaq.nl.

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.,Judy van Kamperdijk, tel. 0182 - 565910 of 06 -
53755093 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, tel. 023 - 5628208

Deel: ' Compaq introduceert Internet-bedrijfsmodel '
Lees ook