Compaq lanceert 'Computing on Demand'

Technologie als nutsvoorziening zorgt voor aanzienlijke vereenvoudiging van inkoop en beheer van ICT-middelen

Gouda, 26 juli 2001 - Compaq lanceert een nieuw strategisch initiatief waarmee op een geheel nieuwe wijze technologie en diensten worden aangeboden, in eerste instantie aan grote bedrijven, later ook aan kleinere ondernemingen over de hele wereld. Het initiatief - 'Computing on Demand' - bestaat uit een aantal nieuwe oplossingen die klanten voorzien van een brede reeks aan ICT-middelen, alleen daar waar en wanneer deze nodig zijn, en met voorspelbare kosten en prestaties. Op deze wijze wordt het aanschaffen van ICT-middelen vergelijkbaar met het afnemen van voorzieningen zoals water, gas of elektra.

Met Computing on Demand benadrukt Compaq haar versterkte focus op ICT-diensten en ?oplossingen. Het combineert Compaq's vooraanstaande positie op het gebied van technologie ? servers, opslagsystemen, draadloze handpalmapparaten en PC's - met het aanbod van Compaq Global Services op het gebied van architectuur, beheer en ondersteuning. Klanten verkrijgen hiermee meer flexibiliteit en controle over het ontwerp, de implementatie, het beheer en de kosten van hun ICT-infrastructuur.

"Klanten willen nieuwe en flexibele opties op het gebied van het aanschaffen van ICT," zegt Hans Daniels, Director Global Services van Compaq Computer B.V.. "Ze willen hun ICT-infrastructuur gebruiken om de productiviteit en winstgevendheid te verhogen, terwijl ze tegelijkertijd de daarmee gepaard gaande kosten en risico's willen verlagen. Dit is precies waar Computing on Demand om draait: het biedt klanten de mogelijkheid hun automatiseringscapaciteit op flexibele en goed beheersbare wijze uit te breiden, alleen daar waar en wanneer dit nodig is. Vooraanstaande ondernemingen zoals Ericsson profiteren al van deze nieuwe oplossing voor het beheren van ICT-middelen."

Computing on Demand bestaat uit een brede reeks aan opties, van server- en opslagcapaciteit op locatie met flexibele financieringsmogelijkheden, tot een compleet 'pay-per-unit' model dat gebaseerd is op gebruik. Een volledig op maat ontworpen outsourcing-oplossing is ook mogelijk. Hiermee kan de klant zich volledig concentreren op zijn kernactiviteiten, terwijl de specialisten van Compaq zorgen voor het ICT-beheer. Computing on Demand voorziet in de behoeften van alle soorten klanten, uiteenlopend van de grootste multinationals tot kleine en middelgrote ondernemingen en service providers.

Capacity on Demand en Server on Demand
Compaq biedt momenteel reeds Capacity on Demand voor haar AlphaServer en NonStop Himalaya-servers, waarmee klanten de risico's van onvoorspelbare of snel groeiende behoeften aan verwerkingscapaciteit kunnen vermijden. Met Capacity on Demand hebben klanten reservecapaciteit reeds geïnstalleerd en geconfigureerd in huis, klaar om te worden ingezet wanneer dit nodig is, zonder onderbreking van systemen of applicaties. Later zal deze mogelijkheid ook beschikbaar komen voor de industriestandaard ProLiant-servers van Compaq.

On-Demand Storage
De Compaq Private Storage Utility en Compaq Storage on Demand bieden opslagoplossingen waarmee kan worden voorzien in een onverwachte toename in de opslagbehoeften van een organisatie. Compaq's Private Storage Utility, dat momenteel beschikbaar is in Europa en Noord Amerika, biedt opslagcapaciteit die wordt aangeschaft als een dienst op basis van een 'pay-as-you-grow' principe.

Access Utility
Compaq's Access Utility combineert wereldwijde, multivendor service en ondersteuning met hardware, software en flexibele financieringsopties. Naast de maatwerk PC Utility-optie die momenteel verkrijgbaar is, introduceert Compaq een nieuwe kant-en-klare dienst waarvan de verschillende opties kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de klant. Deze nieuwe service bestaat uit vier geavanceerde desktop/portable configuraties, gecombineerd met Microsoft Windows 2000 Professional en Office XP, 24x7 ondersteuning door de helpdesk, installatie, iedere 36 maanden een technologie-update, programmabeheer en rapportage.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is een van 's werelds marktleiders op het gebied van Internet-infrastructuren en -toegang. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert, al dan niet in samenwerking met haar partners, een breed scala aan end-to-end enterprise oplossingen, waaronder hardware, software, opslagsystemen en diensten. In meer dan 200 landen verkoopt Compaq haar producten en diensten, voornamelijk aan het bedrijfsleven, de overheid, onderwijsinstellingen en consumenten.

Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten, alsmede klantenondersteuning, is beschikbaar op http://www.compaq.nl.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 - 565807, e-mail: Jeanette.dewilde@compaq.com Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel, tel. 023 - 5628208, e-mail: perlitaf@monogram.nl

Deel: ' Compaq lanceert 'Computing on Demand' '
Lees ook