Compaq lanceert doorbraak op het gebied van Internet toegang voor zakelijke klanten

Nieuwe generatie Internet producten, samen met andere marktleiders Gouda, 15 november 1999 - Aan het begin van een nieuw tijdperk van producten die specifiek ontworpen zijn om zakelijke klanten gebruik te laten maken van de mogelijkheden van Internet, lanceert Compaq Computer Corporation iPaq(tm). Dit is een Internet-apparaat dat eenvoudig en betaalbaar de juiste mogelijkheden biedt voor commerciële toepassingen via Internet, terwijl ook de huidige kantoorapplicaties worden ondersteund.

Daarnaast kondigt Compaq de introductie van een multi-vendor website aan die professionals de tools biedt om efficiënter en effectiever hun taken uit te voeren. Deze website zal ondersteunende services en informatie bevatten van o.a. American Express, CMGI, Intel, Microsoft en Siebel. Deze aankondiging betekent de volgende stap in de wereldwijde strategie van Compaq om de mogelijkheden van Internet ter beschikking te stellen aan zakelijke gebruikers. De iPaq(tm) is de eerste in een reeks innovatieve Internet-producten en

-diensten die een belangrijke verandering in het zakelijk gebruik van de PC teweeg brengt.

"Deze aankondiging bewijst opnieuw dat Compaq voorop loopt met innovaties," zegt Michael Capellas, President en Chief Executive Officer van Compaq. "Het versterkt ook onze bedrijfsstrategie, die gericht is op drie belangrijke elementen. Ten eerste creëren we een NonStop(tm) eBusiness-omgeving, die bedrijven in staat stelt 24 uur per dag, 7 dagen in de week onafgebroken zaken te doen. Zoals ons nieuwe initiatief laat zien, breiden we tevens onze partnerships verder uit. Ten derde herdefiniëren we de toegang tot Internet met innovatieve producten en diensten. De iPaq(tm) is nog maar het begin", aldus Capellas.

Met een compacte, slanke en innovatieve vormgeving, directe toegang tot Internet en eenvoudige configuratiekeuzen, is de Compaq iPaq(tm) de eerste zakelijke computer die specifiek is ontworpen voor bedrijven die overgaan op een op Internet gebaseerd IT-model. De Compaq iPaq(tm) is het eerste 'legacy free' (zonder erfenissen uit het verleden) Windows 2000 apparaat. In plaats van de ISA/PCI-uitbreidingsslots of andere in het verleden toegepaste poorten, maakt de iPaq(tm) alleen gebruik van USB. Voor bedrijven die compatibiliteit met bestaande hard- en software vereisen, is er wel een iPaq(tm)-versie beschikbaar met 'legacy' poorten.

Compaq iPaq(tm) zal vanaf maart 2000 op de markt komen in een aantal Europese landen, waaronder Nederland. De prijs van het product zal tegen die tijd worden vastgesteld.

Eerste initiatief voor Internet diensten
Compaq kondigt tevens een multi-vendor website aan die professionals in staat stelt hun taken beter uit te voeren via Internet. American Express, CMGI, Intel, Microsoft en Siebel ondersteunen dit initiatief in de vorm van de ontwikkeling van content en diensten. De nieuwe website zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2000 van start gaan en zal vakspecifieke tools, onderzoeksinformatie, content goederen en diensten bevatten. De eerste verticale specialisatie betreft IT-professionals. Zij zullen op de nieuwe website software patches, drivers en updates van de belangrijkste software- en hardwareleveranciers vinden. Later zullen daar inkoop, financiën, personeelszaken, verkoop en marketing aan worden toegevoegd. De site zal ook fungeren als katalysator bij het nemen van beslissingen door het ter beschikking stellen van onderzoeksmateriaal, 'best practices', recensies en meningen van experts.

"Veel bedrijven zoeken op Internet naar adviezen, ondersteuning en service. Onze website zal worden aangeboden door de sterkste partners op de verschillende vakgebieden en marktleiders die de wijze waarop bedrijven zaken doen, hebben vormgegeven. We zijn met deze partners in zee gegaan omdat we een gemeenschappelijke visie hebben. Onze gecombineerde kracht zal een belangrijke en zeer productieve bestemming opleveren voor professionals," aldus Capellas.

"Microsoft werkt nauw samen met Compaq aan de ontwikkeling van een Internet-bestemming voor IT-professionals. We denken dat Internet een impuls is voor nieuwe zakelijke kansen in de vorm van vereenvoudigde oplossingen zoals deze, mogelijk gemaakt door apparaten en webgebaseerde content en diensten," zegt Rick Belluzo, group vice president, Consumer and Commerce Group van Microsoft. "De combinatie van Windows 2000 Professional en de nieuwe Compaq iPaq betekent voor klanten een meer betrouwbare en beter te beheren desktop-oplossing, Het is een ideaal Windows 2000-platform voor het volgende zakelijke tijdperk."

"De Internetbouwstenen en de 'legacy' vrije platformtechnologie van Intel zullen het hart vormen van de nieuwe generatie e-business-oplossingen", zegt Pat Gelsinger, vice president en general manager van Intels Desktop Products Group.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is wereldwijd leverancier van informatietechnologie. Compaq is het op één na grootste computerbedrijf ter wereld en marktleider op het gebied van de productie en verkoop van personal computers. Compaq ontwikkelt en levert een breed scala aan hardware- en softwareoplossingen inclusief services voor consumenten tot en met high-end enterprise computing omgevingen. Zo biedt het bedrijf fouttolerante bedrijfskritische oplossingen, netwerk- en communicatieproducten, server-systemen, workstations, zakelijke desktop- en notebookproducten en consumenten pc's. Het bedrijf is toonaangevend op het gebied van milieuvriendelijke programma's en bedrijfsvoering. Compaq-producten worden verkocht in meer dan 100 landen via een wereldwijd netwerk van Compaq Business Partners. Het bedrijf is opgericht in 1982. Compaq is gevestigd in Houston, Texas. In Nederland is het hoofdkantoor van Compaq Computer B.V. gevestigd in Gouda.

Meer informatie over Compaq en haar producten, alsmede klantenondersteuning is beschikbaar op http://www.compaq.nl.
Illustratiemateriaal van de Compaq iPaq(tm) is te vinden via : ftp://ftp.wirepix.com


- Einde persbericht -
Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V. Jolanda Peek, tel. 0182-565844, e-mail Jolanda.Peek@compaq.com
of
Monogram Communication Strategies (MCS) B.V. Judy van Kamperdijk, tel. 023
- 5628208, e-mail: judyvk@monogram.nl.

Deel: ' Compaq lanceert nieuwe generatie Internetproducten '
Lees ook