COMPAREX is iPlanet's e-integration partner

Zaltbommel, 20 augustus 2001 - COMPAREX Holdings Ltd. maakt bekend dat het voor het EMEA-gebied (Europa, Midden-Oosten en Afrika) gaat samenwerken met iPlanet E-Commerce Solutions, een joint venture van Sun en Netscape. Als iPlanet e-integration partner biedt COMAPREX klantgerichte e-business oplossingen, die gebaseerd zijn op zowel het iPlanet-platform als de Sun ONE-architectuur.

"In meerdere Europese landen zijn de eerste projecten inmiddels gerealiseerd, verzekeringsmaatschappij Gerling in het Duitse Keulen is daar een voorbeeld van", zegt bestuursvoorzitter Rian du Plessis van COMPAREX. "Het iPlanet-platform is de ideale basis voor state-of-the-art e-business processen en applicaties zoals CRM, SCM, marktplaatsen, multi-channel access en bedrijfsportals."

Vijftig producten
De samenwerking tussen COMPAREX en iPlanet spitst zich toe op services op het gebied van e-business infrastructuren, met in totaal meer dan vijftig producten verdeeld over vier productgroepen. Unified User Management Services is een uitgebreide solution voor homogeen databeheer in intranet-, extranet- en internetomgevingen. Web, Application & Integration Services bieden uiterst schaalbare oplossingen voor het ontwikkelen van internet-applicaties en -services, en voor de integratie van bestaande applicaties. Onder Communication Services vallen onder andere krachtige applicaties voor de configuratie van unified messaging, mobiele services, kalenderfuncties en mail. Portal Services ten slotte is de verzamelnaam voor een range hoogwaardige services voor de configuratie en installatie van individuele portals en voor de implementatie van community-toepassingen voor internet.

Platformonafhankelijk
iPlanet is platformonafhankelijk en maakt de integratie mogelijk van uiteenlopende componenten, die COMPAREX gebruikt bij het ontwerpen van flexibele en betrouwbare e-business infrastructuren. "De samenwerking met iPlanet op het gebied van enterprise portals betekent een belangrijke versteviging van onze leidende positie als wereldwijd system integrator van tailor-made e-business solutions. Bedrijven raken er steeds meer van doordrongen dat de samenwerking en communicatie met business partners (B2B), werknemers (B2E) en klanten (B2C) kan en moet worden verbeterd. Om die reden implementeren deze bedrijven in toenemende mate platforms waarmee niet alleen alle noodzakelijke transacties kunnen worden verricht, maar die bovendien de integratie mogelijk maken van voorheen incompatibele netwerken en services", aldus Du Plessis in een toelichting op de extra mogelijkheden die de samenwerking met iPlanet biedt.

Deskundig
COMPAREX biedt bedrijven ondersteuning en services bij het realiseren van hun individuele e-business solutions. Zo zorgen de 'architecten' van COMPAREX niet alleen voor de implementatie van hard- en software, maar leiden ze bovendien personeel op en zijn ze via het callcenter van COMPAREX dag en nacht bereikbaar voor ondersteuning. Vóór implementatie wordt iedere solution getest in het COMPAREX Core Competence Center (4C2U) in het Duitse Edingen (bij Mannheim) en optimaal op de wensen van de klant afgestemd.

Met meer dan twintig jaar ervaring in bedrijfskritische IT-omgevingen, uitgebreide technologische expertise en dito knowhow op het gebied van iPlanet Directory, Portal en Communication Services, is COMPAREX een deskundige partner waar het gaat om het introduceren van Smart Web Services gebaseerd op de Sun ONE-architectuur.iPlanet E-Commerce Solutions
iPlanet E-Commerce Solutions is in maart 1999 opgericht door America Online (AOL) en Sun Microsystems - een joint venture van Sun en Netscape - en biedt totaaloplossingen voor bedrijven die actief zijn in de nieuwe economie, waaronder e-commerce. Doordacht leiderschap, technische innovatie, uitstekende services en klanttevredenheid vormen de speerpunten binnen de strategie. Het iPlanet-platform is een van de belangrijkste software-omgevingen voor het snel ontwikkelen en uitrollen van schaalbare internet-services. Alle software-solutions, voor bijvoorbeeld messaging en (directory-, web- en applicatie-)servers, zijn gebaseerd op open en beproefde technologieën. Voor persberichten en overige informatie over iPlanet E-Commerce Solutions kunt u terecht op www.iplanet.com.

COMPAREX Nederland B.V.
Als system integrator biedt Comparex flexibele, maar vooral stabiele oplossingen op het gebied van storage en servers met 'high availability' op elk niveau. Zij houdt zich bezig met het ontwerpen, inrichten en beheren van ICT-infrastructuren, die gericht zijn op het bieden van oplossingen voor mission-critical (e)Business-omgevingen. Haar expertise bevindt zich op de volgende vlakken: S Back-up & Recovery
S Network Attached Storage & Storage Area Network
S Server Based Computing
S Server Consolidatie
S Migratie van OS/390 naar UNIX of W2000
S Managed Services
S eBusiness Solutions
S Web & Portal Solutions

COMPAREX werkt nauw samen met vooraanstaande hardware leveranciers zoals SUN, Compaq, EMC, iPlanet en Citrix en met een aantal gerenommeerde softwarebedrijven, zoals Legato Software en BMC Software.

COMPAREX Nederland is onderdeel van COMPAREX Holdings, met vestigingen in Europa en Afrika. In Europa is COMPAREX gevestigd in tien landen. In totaal telt de COMPAREX-organisatie ongeveer 7000 medewerkers, waarvan er bijna 1200 werken in Europa. COMPAREX Holdings had in het boekjaar '99-'00 een omzet van circa 1,8 miljard gulden (groei 73%), waarvan bijna de helft in Europa werd gerealiseerd. De winst bedroeg circa 100 miljoen. De onderneming heeft een sterke financiële positie. Focus voor de komende jaren ligt vooral op groei in Europa, met name in (e)Business-oplossingen en -diensten. Voor meer informatie kunt u de site www.comparex.nl bezoeken.

Deel: ' COMPAREX is iPlanet's e-integration partner '
Lees ook