PROMOTIME PUBLICATIONS BV

Complete oplage NetGeneration moet worden vernietigd

Complete oplage NetGeneration moet worden vernietigd

Haarlem, 28 augustus 2001 - De complete oplage van nummer 7/8 van het mannenglossy NetGeneration, die sinds kort in winkel ligt, moet worden vernietigd. Dat eist een inwoonster van Den Haag, die in het tijdschrift staat afgebeeld. Ook wil zij een vergoeding wegens materiële en immateriële schade.

Volgens de betreffende jongedame heeft NetGeneration zonder haar toestemming een foto en enkele personalia van haar afgedrukt, waardoor zij, volgens een verklaring van haar advocate, 'werd overspoeld met telefoontjes en SMS-berichten van wildvreemde kerels die contact met haar zochten.
Niek Stolker, hoofdredacteur van NetGeneration en maker van de gewraakte reportage, die onder de kop 'Bel me op 06-' verscheen: 'Ik ben blij om te horen dat ons blad zo intensief gelezen wordt. Hoef ik me over onze oplage tenminste geen zorgen te maken. Maar dat terzijde... Waar het om gaat is dat dat meisje, met 19 jaar toch niet wilsonbekwaam, net als negentien andere meisjes keurig een formulier heeft ondertekend waarin ze wel degelijk toestemming geeft voor publicatie van foto's en gegevens. Dat ze dat nu ontkent, maakt een wat vreemde indruk. Ze suggereert zelfs dat zij een ander formulier heeft ondertekend dan de andere meisjes in die reportage. Een zware aantijging, die voor de rechter nooit volgehouden kan worden.' Bang dat het zomernummer van NetGeneration, met een weinig verhullende foto van Monique Sluyter op de cover, daadwerkelijk moet worden vernietigd, is Stolker niet. 'Je ziet steeds vaker dat mensen geld willen slepen uit rechtszaken tegen media. Dat is precies de reden waarom ik op die bloedhete dag in Scheveningen met die toestemmingsformulieren liep te slepen. Daarmee voorkom je dat mensen achteraf naar de rechter stappen. Als ze dat toch doet zien we een rechtszaak vol vertrouwen tegemoet.'
NetGeneration veroorzaakte in juni opschudding door een roddelartikel te plaatsen over Privé-hoofdredactrice Wilma Nanninga. Nanninga, die dit 'koekje van eigen deeg' niet waardeerde, eiste rectificatie en schadevergoeding. Deze zaak loopt nog.

Deel: ' Complete oplage NetGeneration moet worden vernietigd '
Lees ook