Ingezonden persbericht

Persbericht
Utrecht, 6 augustus 2001

AOL BENELUX VERBREEDT DIENSTVERLENING NAAR MOBIEL
CompuServe Mobiel Channel voor alle internetters

CompuServe heeft een nieuw Mobiel Channel, een site met een breed aanbod aan mobiele diensten zoals sms-nieuws en -entertainment, WAP, ringtones, logo's en nieuws uit de Europese mobiele sector. AOL Benelux, waar CompuServe onderdeel van uitmaakt, ziet de mogelijkheden van de mobiele telefoon in combinatie met internet als belangrijke groeimarkt. "We willen het onze leden graag zo makkelijk mogelijk maken door onze service, informatie en entertainment via verschillende media aan te bieden. Dit doen we wereldwijd onder de vlag AOL Anywhere. In de Verenigde Staten, waar leden al langer de mogelijkheid hebben om te e-mailen en op de hoogte te blijven van het nieuws via hun mobiele telefoon, palmtop, pc of televisie is AOL Anywhere een succes", aldus Anders Eriksson, managing director AOL Benelux.

CompuServe Mobiel Channel is niet alleen voor leden, maar voor alle internetters toegankelijk via http://www.compuserve.nl/cs/mobiel/. Het Channel is tot stand gekomen in samenwerking met Mviva, 123internet en Jippii. "Bij CompuServe Mobiel Channel willen we ons met name onderscheiden door de breedte en de overzichtelijkheid van het aanbod. In de nabije toekomst breiden we de diensten verder uit", aldus Gerard Overmars, director wireless services AOL Benelux.

Nieuw bij CompuServe is SMS Interactief, tot stand gekomen in samenwerking met 123internet, waarbij het mogelijk is direct actuele informatie en entertainment-diensten per sms te ontvangen zonder tussenkomst van pc. Door het juiste 'keyword' naar telefoonnummer 3535 te sms-en krijgen gebruikers direct antwoord op vragen als 'hoe lang is de file op de A12 nu?' of 'wie is de winnaar van de Formule 1 Grand Prix vandaag?'. SMS Interactief biedt voor jongeren een breed aanbod aan entertainmentdiensten zoals horoscopen, secret sms, versiertips en moppen. Een uitgebreide lijst van keywords is op de site van Mobiel Channel te vinden. WAP-telefoonbezitters krijgen toegang tot de WAP-portal van Mviva met een ruim aanbod aan diensten. Nederlandse CompuServe-leden kunnen binnenkort onder andere via de Mviva-portal e-mail lezen en schrijven op hun WAP-telefoon. Het bestellen van ringtones en logo's is door samenwerking met Jippii via 0900-2020820 mogelijk en met 123internet via sms.

Over AOL
AOL Benelux is onderdeel van AOL Europe, de grootste multinationale internet, online en e-commerce service provider met meer dan 2.400 medewerkers. AOL Europe voert de merken AOL, CompuServe, Netscape Online, Instant Messenger in negen landen en in vier talen. AOL biedt het hele gezin toegang tot de online wereld met interactieve opleidingen, entertainment, financieel nieuws en informatie. CompuServe en Instant Messenger zijn merknamen van AOL Benelux. CompuServe biedt een betrouwbare internetverbinding en gebruiksvriendelijke diensten als eigen Nederlandstalige software, actuele content, ouderlijk toezicht en discussieforums. Instant Messenger zorgt voor directe online communicatie met vrienden, familie en collega's, waar ook ter wereld. AOL Europe is onderdeel van AOL Inc. dat wereldwijd meer dan 30 miljoen leden heeft. Beide zijn onderdeel van AOL Time Warner.
# # #

Deel: ' CompuServe Mobiel Channel voor alle internetters '
Lees ook