Van de baanzoekende automatiseerders kijkt 67% op Internet Compleet aanbod IT-vacatures online

Computable en Jobworld UK openen op 22 september Computable IT-Jobworld (www.it-jobworld.nl). Het is de eerste site met het complete aanbod van IT-vacatures in Nederland, en bovendien de eerste vacaturesite die zich heeft gespecialiseerd in de IT-arbeidsmarkt. De lancering past in de opmars van Internet als wervingsmedium en de toenemende internationalisering van de arbeidsmarkt voor automatiseerders.

Computable IT-Jobworld is tot nu toe de enige site die het complete aanbod van IT-vacatures plaatst, en die bovendien gespecialiseerd is in één vakgebied. Andere vacaturesites geven een deel van het aanbod uit verschillende sectoren te zien. De initiatiefnemers gaan uit van grote bekendheid op korte termijn: Computable en Jobworld UK, beide gepubliceerd door VNU Business Publications, investeren één miljoen gulden in een introductiecampagne die de vacaturesite een ?top-of-mind-positie? moet geven binnen de doelgroep: specialisten op elk niveau binnen de automatisering, van managers tot helpdeskmedewerkers en van beslissers tot professionals.

Internet wordt steeds belangrijker bij de oriëntatie op de arbeidsmarkt. Twee op de drie automatiseerders kijkt op Internet. Dat blijkt uit cijfers van het onafhankelijke en gezaghebbende Online Bereiksonderzoek Arbeidsmarkt (OBA), dat continu wordt uitgevoerd door Bureau Inter/View in opdracht van VNU Business Publications. Uit het OBA valt verder af te leiden dat de arbeidsmarkt voor IT-professionals nog steeds internationaliseert en dat bedrijven voor personeelswerving in toenemende mate kiezen voor Internet in combinatie met gedrukte media.

Het Nederlandse Computable en het Engelse Jobworld (online sinds october 1997) brengen elk een specialisme in. Computable beschikt over ruime kennis van de Nederlandse arbeidsmarkt en zorgt voor relevante redactionele content. Jobworld is in verschillende Europese landen marktleider op het gebied van vacaturesites. De site claimt actualiteit, en die is gemakkelijk te controleren: elke vacature is voorzien van plaats en tijd van vermelding. Computable IT-Jobworld is volledig databasegestuurd en biedt daardoor aan de gebruikers zeer betrouwbare selecties. De site heeft een rustige, functionele look-and-feel. De initiatiefnemers werken momenteel aan een verdere verfijning van de selectiemogelijkheden, en op termijn (als de gebruiker daarvoor kiest) ook aan de hand van het cv.

Computable IT-Jobworld is kosteloos en zonder password toegankelijk. De e-mailservice beschikt over ruime instellingsmogelijkheden en geeft een dagelijks overzicht van nieuwe vacatures. Adverteerders kunnen zelf rechtstreeks vacatures online plaatsen. Het adres van Computable IT-Jobworld is www.it-jobworld.nl.


Voor de redactie, niet voor publicatie:

Wilt u meer weten over Computable IT-Jobworld en de ontwikkelingen op het gebied van vacaturesites op Internet, neemt u dan contact op met de projectmanager van Computable IT-Jobworld, Steven Veenendaal van VNU Business Publications, telefoon (020) 48 75 658, e-mail s.veenendaal@bpa.vnu.com.

De meest recente uitkomsten van het Online Bereiksonderzoek Arbeidsmarkt vindt u op Internet: www.intermediair.nl onder de button Informatie.

Deel: ' Computable brengt alle IT-vacatures samen op een website '
Lees ook