GAMEPARTY

Computerfreaks gamen 11 dagen vanuit hun tent op 26 juli

Eindhoven/Biddinghuizen 23-07-2002 Dit jaar zal voor de tweede maal de grootste outdoor computer gaming party ter wereld plaatsvinden, Campzone2 genaamd. Georganiseerd door het Eindhovense bedrijf Gameparty.net is het de bedoeling dat hier ca. 1000 enthousiaste spelletjes-fanatiekelingen en computer-freaks elkaar 11 dagen zullen treffen, om eens te kijken wie er baas boven baas zijn in de populaire computer games, elkaar eindelijk eens in het echt ontmoeten (wanneer men de ander kent via internet) en vooral gezellig met elkaar kunnen babbelen en chatten, met de zon op het gezicht, outdoor. Dit alles speelt zich af op het evenementen terrein van Six Flags te Biddinghuizen.Er worden ruim 1000 gamers uit de gehele Benelux verwacht. Deze, veelal jonge mannelijke (95%), deelnemers zullen 11 dagen lang vanuit hun campers, tenten en caravans met hun computers gekoppeld worden aan een extreem netwerk om met elkaar te gamen, te chatten en informatie uit te wisselen. Gamen staat vooral in de aandacht: er zullen game competities gehouden worden voor alle populaire pc-spellen en er zal ook een flink aantal console (spelcomputers) competities plaatsvinden op alle next-generation consoles: Sega Dreamcast, Nintendo Gameboy Advance, Sony Playstation 2, Microsoft Xbox en de Nintendo Gamecube. Alle consoles zullen voorzien zijn van de nieuwste games.
Campzone2 zal daarnaast ook een thuisbasis zijn voor de voorrondes van twee grote officiële toernooien: WorldCyberGames welke een wereldwijde competitie is, en de finales zal beslechten in Korea en BestofBenelux, welke de besten van de Benelux tegen elkaar zal laten uitkomen op een grote finale bij de HCC dagen/Gamexpo. Naast het gigabit netwerk zal er ook voorzien worden in een Wireless netwerk. Dit heeft als doel dat je met je laptop zonder kabels of wat dan ook ergens in het gras kan gaan liggen en toch met alles en iedereen mee kan doen. Internet is bij een dergelijk evenement natuurlijk onontbeerlijk en er zal voorzien worden in een grote verbinding bestaande uit 30 ISDN lijnen. De grote nadruk ligt bij Campzone2 op gaming, vakantie, sociaal, sportief en fun voor alle leeftijden! Om dit nog extra nadruk te geven zal er ondermeer voorzien worden in kleine sporttoernooien clan gerelateerd, paintball voor computer clans, tranceparty, outdoor activiteiten (dropping, clan fun games) en Casemodden (het ombouwen en verfraaien van pc en consoles)
Campzone2 opent haar poorten op vrijdag 26 juli om 00:01 uur (officiële opening om 12:00 uur ) en eindigt 5 augustus om 12:00 uur.

Deel: ' Computerfreaks gamen 11 dagen vanuit hun tent op 26-7-2002 '
Lees ook