Ingezonden persbericht

Persbericht

Computerhulp voor senioren in Haarlem

Per 1 februari start Digitaal Seniorenplein officieel een nieuwe service voor ouderen, "de computerhulp". Senioren in Haarlem kunnen bij de computerhulp assistentie krijgen bij hun computerproblemen. Het gaat dan voornamelijk over problemen met het apparaat of de software. Voor cursussen is er een scala aan laagdrempelige mogelijkheden juist voor geïnteresseerde ouderen.

De computerhulp heeft nog geen pakkende naam. Een ieder die een goed idee heeft mag zijn of haar suggesties natuurlijk naar de redactie van Digitaal Seniorenplein sturen. Degene wiens idee wij zullen gaan gebruiken wordt beloond met een cadeaubon.

De computerhulp zal als het gaat om kleine fouten eerst proberen de zaak telefonisch op te lossen. Lukt dat niet dan is een bezoek aan huis of het zorgcentrum mogelijk en zal een reiskostenvergoeding gevraagd worden. Reparaties waar nieuwe onderdelen voor nodig zijn zullen in overleg met de eigenaar van de pc worden opgelost. Bij problemen met bijvoorbeeld een internetverbinding of software zal ook afhankelijk van de aard van het probleem gekozen worden tussen telefonisch contact, de pc naar de computerhulp brengen of bij de eigenaar thuis.

Voor aanmelden van een storing kan iedere oudere in Haarlem of Heemstede terecht bij de website van Digitaal Seniorenplein www.seniornethaarlem.nl of via de telefoon tussen 11.00 en 15.00 uur (023) 531 48 62 of (023) 531 93 18.

Deel: ' Computerhulp voor senioren in Haarlem van start '
Lees ook