Ingezonden persbericht

PERSBERICHT Apeldoorn/Heerhugowaard, 28 augustus 2001

Strategische concentratie speciaaldrukkerijen De Blaeuwe Werelt en Proforms

Forms Group bundelt kennis en kunde

Twee producenten van hoge kwaliteit specialistisch drukwerk De Blaeuwe Werelt in Apeldoorn en Proforms in Heerhugowaard- versterken zich door een strategische bundeling van de activiteiten. Beide ondernemingen maken deel uit van de Forms Group, die met deze concentratie de groep tegelijk saneert en versterkt. Het streven is nog dit jaar de locatie in Apeldoorn te sluiten en de productiemiddelen over te brengen naar Heerhugowaard.

Met deze voorgenomen concentratie van activiteiten maakt de Forms Group een strategisch sterke efficiencyslag en wordt eenverdere resultaatverbetering beoogd, onder andere door de bundeling van kennis en kunde van beide ondernemingen. De Forms Group is door overnames in het buitenland de laatste jaren snel gegroeid. Het hoge groeitempo van de groep heeft gevolgen gehad voor de flexibiliteit om snel te kunnen inspelen op ontwikkelingen in de markt.

De directie van de Forms Group beschouwt de samenvoeging van beide ondernemingen als de aangewezen weg naar optimalisatie van de bezettingsgraad, een versterking van de marktpositie en een goed uitzicht op groei van de onderneming. Bovendien zal de nieuwe organisatie de kwaliteit van de productie en dienstverlening optimaliseren en waarborgen.

Het streven van de directie is om zoveel mogelijk medewerkers van de vestiging in Apeldoorn aan het werk te houden en mee te nemen naar de locatie Heerhugowaard. Om een en ander te realiseren wordt in overleg met de vakbonden een sociaal plan ontwikkeld.

De Forms Group is een internationale producent van speciaaldrukwerk, zoals logistieke documenten, etiketten, direct mail en waardedrukwerk. Daarnaast worden complete systemen geleverd inclusief printers, barcode-scanners en software. De Forms Group bestaat na de integratie uit drie bedrijven: Profix International in Landau, Duitsland; Profix France in Straatsburg, Frankrijk en in Nederland de samengevoegde ondernemingen De Blaeuwe Werelt en Proforms in Heerhugowaard. Bij de holding zijn na de herstructurering ongeveer tweehonderd medewerkers werkzaam.

Meer informatie is te verkrijgen bij:
Forms Group
Contactpersoon Richard Bot (Financieel directeur). Adres Postbus 175
Postcode/plaats 1700 AD Heerhugowaard
Telefoonnummer 06-53 77 19 24
Email botr@proforms.nl

Deel: ' Concentratie drukkerijen De Blaeuwe Werelt en Proforms '
Lees ook