Ingezonden persbericht


Persbericht

IL CONCERTO BAROCCO

A Bohemian Rhapsody

Dit jaar luidt het ensemble IL CONCERTO BAROCCO het seizoen in met een bijzonder instrumentaal programma onder de titel: "A Bohemian Rhapsody".

Het kenmerkende van dit programma is een selectie van de muziek die wordt bewaard in het muziekarchief van Krom??í? (centraal Moravie). De prins-bisschop Graaf Liechtenstein-Kastelkorn van Olomouc was een vurig muziekliefhebber die gedurende zijn gehele leven een uitgebreide muziekverzameling opbouwde.

Dit programma biedt een dynamische reeks van muzikale structuren, van de Nederlandse première van Schmelzers "Requiem" en het kameroratorium "Stärke der Lieb", via Bibers "Mystery Sonatas", tot aan de indrukwekkende vijf-en zesstemmige ensemblesonates van Schmelzer en Bertali.

Het concert wordt gehouden op Zondag 15 oktober in de Doopsgezinde Kerk, Oude Gracht 270 te Utrecht.

Aanvang : 15.00 uur

Entree: E13,50 ( 65+ E12,00 . Vrienden, studenten en CJP houders E9,00 )

Kaartverkoop: Aan de zaal.

Reserveringen en overige informatie: www.ilconcertobarocco.nl Of telefonisch: 074-2426030


---

"IL CONCERTO BAROCCO" is een ensemble van jonge professionele musici met een bijzondere affiniteit met Oude Muziek. Met een breed scala aan instrumentbezettingen, van trio tot een compleet barokorkest brengt het ensemble muziek uit de 17e en begin 18e eeuw, de Barokperiode, waarbij het zwaartepunt ligt bij de Italiaanse muziek.

De filosofie ten aanzien van de ontwikkeling van het repertoire is het combineren van bekende werken met minder bekende, die zelden of in sommige gevallen nog nooit zijn uitgevoerd.

Het basisprincipe van dit ensemble is dat de muziek het meest historisch verantwoord tot zijn recht komt als de instrumentatie en uitvoeringspraktijk worden gehanteerd zoals die gangbaar waren in de tijd dat de muziek is gecomponeerd.

Sinds de oprichting in 2002 heeft IL CONCERTO BAROCCO zich een aanzienlijke plaats verworven in het Nederlandse muziekleven. Jaarlijks wordt er een reeks concerten in haar thuisstad Hengelo (Ov) gepresenteerd in de Waterstaatskerk en op verschillende podia in Nederland en Duitsland.

Eind 2005 tekende IL CONCERTO BAROCCO een platencontract met ALIUD RECORDS. De eerste CD met Ouverture Suites van Telemann werd in september 2006 op de markt gebracht.

Andrew Read Artistiek leider.


---- --

Deel: ' Concert Il Concerto Barocco met o.a. 'Requiem' van Schmelzer '
Lees ook