Ingezonden persbericht

Gratis concert Sinetone meets Soda P in cafe TeLaat

ALKMAAR, 20020514 -- Op zaterdag 18 mei verzorgt Sinetone in Alkmaars cafe Te Laat wederom een lounge-inn. Naast het presenteren van nieuwe nummers met sfeerbeelden staan er diverse gastoptredens op de agenda. Dit keer met 3 regionaal bekende dj's, dj Joshua, dj Groove en dj ZaVen, live zang van Tamara Maria op muziek van Castricummer Pieter Nijntjes, jazz/blues pianist Jan Robijns en IJmuidense rockband Soda P.

De SinetoneCD 'Chamber of Dreams' (EDM/Sonic Scenery) is goed verkocht, aldus producent Pieter Nijntjes. Internationaal staan we op het punt om door te breken, We zijn nu bezig aan een nieuw album en een single, die nog dit jaar uitgegeven zullen worden. Hoe het nieuwe album gaat klinken? We gaan weer een stapje verder, de lounge-formule is goed uitgebalanceerd en elementen uit de dance-scene toegevoegd, gecombineerd met warme stemmen. De rol van live-muzikanten wordt in onze muziek steeds belangrijker. Voor deze projekten maken we gebruik van toppercussionist Kalin Veliof bekend van o.m. Project 2000, professionele zangeressen Tamara Maria en Joyce San Mateo en gitarist Frans van Keep. Diverse maatschappijen hebben interesse getoond. We zoeken nu een organisatie die de formule mee wil helpen uitbouwen en bereid is om met ons mee te investeren. Tevens staat een clip op de rol.

Rockmuziek tijdens een lounge-avond? 'Voor elk wat wils' is het thema. Soda P past daar prima in. Twee succesvolle albums op vinyl hebben reeds het licht gezien (Remove to return & Closer to the core). Komend seizoen treedt de band 20x op met Green Lizard.

Samenwerking is bereikt met het Alkmaars boekingskantoor JRS. Het enthousiasme, de professionele uitstraling, naast de goede begeleiding van artiesten ligt hieraan ten grondslag. JRS bouwt evenals Sinetone aan een netwerk dat kwaliteit waardeert en bereid is mee te werken een goede sfeer neer te zetten.

Return to the source. Terug naar de bron. Dat is het thema van de avond. Na grootschalige optredens zoals Playboynight 2001 in de Heineken Music Hall (5000 bezoekers), de Grote Prijs van Nederland 2001, waarbij Sinetone regiofinalist uit 800 inzendingen was, IDFA2001 (Internationale Documentaire en Filmfestival Amsterdam) in the City, wilden we weer eens een intiemere avond. Het is geen toeval dat alle genoemde talenten samenkomen in sfeercafe Te Laat. Eigenaren gebroeders Vos zijn de trends telkens een stapje voor en bieden ruimte voor experimenten en geluid. Deze avond is bedoeld om publiek kennis te laten nemen van diverse muziekstijlen die Sinetone herbergt: jazz, lounge, dance, dnb, ambient. Het accent ligt op modern, relaxed, warm, een tikkeltje spannend.

Deel: ' Concert Sinetone meets Soda P in cafe TeLaat '
Lees ook