Ingezonden persbericht

Koninklijk Concertgebouworkest speelt op Floriade voor omwonenden van Amsterdam Airport Schiphol

Het Koninklijk Concertgebouworkest verzorgt op zaterdagavond 29 juni een bijzonder openluchtoptreden aan de voet van de Big Spottershill op de Floriade. Onder leiding van Ricardo Chailly brengt het beroemde Amsterdamse orkest werken van Gioachino Rossini en Ottorino Respighi ten gehore.

Dit unieke optreden wordt aangeboden door Amsterdam Airport Schiphol en het concertge-bouworkest, in samenwerking met Floriade en AVRO Klassiek. AVRO Klassiek zal het concert opnemen en later in de zomer op televisie uitzenden. Het concert begint om 21.00 uur.

De Big Spottershill zal op 29 juni voor dit optreden voor het publiek dienstdoen als tribune. Het Koninklijk Concertgebouworkest speelt aan de voet van de heuvel vanaf een in het water opgericht podium.

Amsterdam Airport Schiphol heeft voor dit concert 5000 omwonenden uitgenodigd. De toe-gang is gratis, men heeft echter wel een toegangskaartje nodig. Lezers van Schipholland, het blad van Schiphol dat in de gehele omgeving huis aan huis wordt verspreid, hebben door middel van een bon in de Schipholland van juni een toegangskaartje kunnen verkrijgen. Er is grote belangstelling voor het concert; inmiddels zijn bijna alle kaarten vergeven.

Het concert begint om 21.00 uur. Concertgangers kunnen de Floriade tussen 19.30 en 20.40 uur betreden. De rest van het park is tijdens het optreden van het Koninklijke Concertge-bouworkest niet toegankelijk. Bij twijfel over het weer zal op de websites van Concertgebouw, AVRO, de Floriade en Schiphol Group (www.schiphol.nl/press) tijdig worden gemeld of het concert al dan niet doorgaat.

068-2002/mb

Deel: ' Concertgebouworkest speelt op Floriade voor omwonenden Schiphol '
Lees ook